Comercializarea telefonului iPhone XR, ar putea intarzia si mai mult. Iata, de ce!

Comercializarea telefonului iPhone XR

De ani de zile, producatorii de telefoane mobile au incercat fel si fel de metode prin care sa poata produce panouri IPS LCD ale caror forma sa nu fie strict dreptunghiulara, tocmai pentru a putea micsora marginile groase ale telefoanelor. Insa e un lucru aproape imposibil de realizat. Este si motivul pentru care multi au renuntat, astfel ca mai toate telefoanele actuale cu acel decupaj din jurul notch-ului (bretonului), este realizat numai pe panouri OLED.

Anul acesta Apple incearca imposibilul, sa creeze un panou LCD decupat pentru telefonul sau de buget iPhone XR. Din pacate, producatorul american nu poate deocamdata comercializa acest model nou de iPhone, tocmai datorita problemei productiei masive a panoului IPS LCD de care discutam, afisaj pe care Apple l-a denumit bombastic Liquid Retina, ceva cu totul nou si inovator, spun ei.

Conform unor surse din lantul de productie al companiei, Apple ar fi trebuit sa produca telefonul iPhone XR in mari proportii prin intermediul companiei Pegatron, care ar fi trebuit anul acesta sa genereze 50-60% din productia totala de unitati iPhone XR in timp ce Foxconn primise in jurul a 30% din toata aceasta productie de XR. Din pacate, pentru producatorul american, Pegatron pare sa nu faca fata acestei cereri imense (insuficienti muncitori plus alte probleme), astfel ca Apple se vede nevoita sa mute aproape toata productia inapoi la Foxconn, Pegatron ramand cu mai putin de 30% din productia pe care ar fi trebuit initial sa o acopere.

In plus, se zvoneste ca nici Japan Display (JDI) nu e capabila sa mentina un flux constant de productie de panouri IPS LCD pentru Apple, astfel ca, comercializarea telefoanelor viu colorate si mai ieftine ca pret comparativ cu modelele iPhone Xs, ar putea intarzia peste data deja stabilita de Apple.

In teorie, Apple ar trebui sa inceapa livrarea si comercializarea telefonului iPhone XR la nivel global de la finalul lunii octombrie (2018), cel putin asa a anuntat in conferinta de presa din 12 septembrie. Ramane sa aflam daca vor aparea intarzieri sau daca producatorul american va reusi sa se incadreze in deadline-ul stabilit.

5 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *