Razer Nari Ultimate, primele casti de gaming wireless din lume cu efect haptic

Razer Nari Ultimate

Compania Razer recunoscuta la nivel global, dar in mod special in industria eSports, ca unul dintre cei mai importanti producatori de periferice de gaming, a anuntat, astazi, 28 septembrie, castile de gaming wireless Razer Nari Ultimate, primele de acest tip din lume care integreaza efectul haptic. Castile vibreaza pe capul gamerului atunci cand se joaca, cand e angrenat in joc datorita tehnologiei haptic Razer HyperSense.

Aceasta tehnologie Razer HyperSense integrata in noua gama de casti wireless, a fost dezvoltata in colaborare cu compania Lofelt, unul dintre liderii tehnologici din Germania, specializat in implementarea inteligenta a efectelor haptice cu scopul de a crea experiențe captivante si cat mai naturale.

“Lofelt are ca scop principal impunerea de noi standarde cand vine vorba de feedback-ul haptic sincronizat cu materialele audio si video de inalta calitate redate de diferitele dispozitive. Colaborarea cu Razer reprezinta o oportunitate incredibila pentru noi de a demonstra valoarea tehnologiei de ultima ora pe care am dezvoltat-o. Suntem incantati sa fim printre pionierii care au descoperit adevaratul potential al tehnologiei haptice si de abia asteptam ca jucatorii sa redescopere gameplay-ul din jocuri cu ajutorul castilor Razer Nari Ultimate care incorporeaza tehnologia dezvoltata de noi,” a declarat Daniel Büttner, CEO al Lofelt.

Tehnologia Razer HyperSense se bazeaza pe folosirea unor difuzoare speciale care genereaza feedback haptic, incluzand totodata si capacitati avansate de redare stereo, pentru a imbunatati orientarea in spatiu virtual pe baza sunetelor reproduse. Tehnologia este compatibila cu jocurile, muzica si filmele fara sa fie nevoie de o integrare speciala, semnalul audio fiind convertit in feedback haptic in timp real.

Razer Nari Ultimate integreaza de asemenea tehnologia THX Spatial Audio, lansata odata cu Razer Kraken Tournament Edition. Aceasta caracteristica asigura crearea unui efect realist de spatialitate, redand sunetele pozitionale intr-un mod natural. Volumul sunetului si a conversatiilor din timpul jocului pot fi ajustate atat in modul wireless, cat si in modul de functionare cu firul conectat, dispozitivul fiind compatibil atat cu PC, Xbox, PlayStation, Nintendo Switch, cat si cu dispozitivele mobile.

Gama de casti Razer Nari este disponibila in variante: Razer Nari Ultimate, Nari si Nari Essential. Razer Nari Ultimate are un pret de pornire de 200 de Euro. Razer Nari costa 150 Euro si ofera acelasi confort ca Razer Nari Ultimate, insa nu dispun de tehnologia Razer HyperSense. Razer Nari Essential costa 100 Euro.

Deocamdata nu sunt disponibile pe piata romaneasca.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *