IPhone Xs nu se incarca cand e in standby (Atentie!)

O noua problema loveste noile telefoane Apple iPhone Xs si iPhone Xs Max, insa de aceasta data pare a fi una mult mai serioasa si mai raspandita.

Dupa problema pierderii de semnal a noilor telefoane Apple, un numar chiar mai mare de posesori de telefoane iPhone Xs, se plang pe site-ul oficial a companiei despre o problema de incarcare a telefoanelor lor atunci cand sunt puse la incarcat.

Unii dintre ei spun ca atunci cand ecranul este in standby si conecteaza telefonul la priza prin cablul Lightning, telefonul nu raspunde prin clasica trezire a ecranului si notificarea audio si vizual a utilizatorului, pentru a-l anunta ca a inceput sa se incarce. In unele cazuri telefonul incepe sa incarce numai dupa ce utilizatorul face tap pe ecran sau atunci cand apasa butonul Power pentru a scoate telefonul din modul standby.

In alte cazuri indiferent ca e vorba de iPhone Xs sa Xs Max, chiar si dupa ce utilizatorul trezeste ecranul, il aprinde, telefonul nu se incarca. Unii spun ca pentru a incepe incarcarea sunt nevoiti sa scoata si sa reconecteze cablul Lightning. Altii se plang ca incarcarea incepe abia dupa ce roteste mufa pe partea cealalta si-apoi o introduce in telefon.

La prima vedere pare a fi o problema software atunci cand telefonul se afla in standby, insa faimosul canal de Youtube, Unbox Therapy, care a efectuat o serie de teste pe mai multe telefoane Xs, inclusiv pe un iPhone X (2017) cu update la iOS 12, pare sa sugereze ca nu ar fi o problema de soft, ci mai degraba o problema hardware din moment ce iPhone X nu sufera de aceasta problema de incarcare desi ruleaza tot iOS 12.

De retinut, ca nu toate XS-uri sunt afectate, insa pare a fi o problema destul de raspandita in randul posesorilor de astfel de modele conform forumului oficial al celor de la Apple si in urma testelor efectuate de Lewis ‘Lou’ Hilsenteger.

Update: Conform celor de la 9to5mac aceasta problema e semnalata si de catre utilizatori de iPad-uri si telefoane iPhone mai vechi, utilizatori care au facut update la iOS 12, lucru care ne indica ca e un bug software pe care Apple il poate rezolva urgent printr-o actualizare de software. Alti utilizatori spun ca problema dispare atunci cand utilizeaza un incarcator cu o putere mai mare de 5w (i.e. incercati incarcatorul de la macbook).

Apple nu a facut deocamdata niciun fel de declaratii legat de noua problema care afecteaza posesorii de telefoane iPhone Xs, astfel ca nu exista o solutie pentru ea.

6 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *