“iPhone Xs si Xs Max sunt superbe, dar nu-s mai bune decat Galaxy Note 9”, concluzioneaza Consumer Reports

Batalia titanilor din industria mobila are loc in fiecare an intre Samsung Electronics, Apple si gadgeturile lor (telefoanele lor mobile) .

In momentul de fata toata lumea compara telefoanele iPhone cu cele Galaxy, dar in mod special compara iPhone Xs si Xs Max cu Galaxy Note 9, pentru ca acestea sunt telefoanele de top la care nu numai fanii, dar si analistii de tehnologie se raporteaza cand vine vorba de segmentul premium de smartphone-uri.

Un raport amanuntit publicat online de Consumer Reports pe baza testelor efectuate de acestia (autonomie baterie, calitatea ecranului, rezistenta carcasei, performanta camerelor si performanta telefoanelor la utilizare zilnica) releva faptul ca telefoanele Apple iPhone Xs si Xs Max sunt doua telefoane superbe si performante, insa nu sunt mai bune decat Samsung Galaxy Note 9 la finalul zilei.

Durabilitate

Testele celor de la Consumer Reports au inceput cu durabilitatea telefoanelor, inurma carora Galaxy Note 9 ar fi iesit castigator, carasa din sticla Gorilla Glass cu rama metalica ar fi rezistat la mult mai multe socuri mecanice comparativ cu telefoanele Zece S.

Display

Acelasi raport descrie ecranul Infinit Display al lui Galaxy Note 9 ca pe un panou similar cu cel de pe televizoarele actuale scumpe, afisaj capabil sa redea un negru profund si vizualizare la unghiuri mult mai bune. DisplayMate chiar au catalogat aceasta tehnologie Super AMOLED produsa de Samsung ca fiind cea mai buna de pe nista de smartphone-uri. In testele noastre si noi am laudat ecranul Infinity al lui Note 9, in primul rand pentru rezolutia sa, iar in al doilea rand pentru ca nimic nu obtureaza experienta vizuala a utilizatorului, cum se intampla in cazul telefoanelor iPhone Xs cu al lor breton.

Performanta

La capitolul performanta telefoanele Apple iPhone Xs au castigat in testele efectuate de Consumer Reports, insa nu au facut-o dominand, mai degraba restul telefoanelor high-end de anul acesta sunt undeva acolo, in apropierea rezultatelor scoase de iPhone Xs si Xs Max.

Camera

Din punct de vedere al camerelor foto Consumer Reports spune ca, in testele lor, au realizat ca telefoanele Apple au un usor avantaj asupra telefonului Samsung pe parte de claritate a fotografiilor, insa diferenta este sesizabila doar atunci cand privesti foarte atent imaginile realizate de aceste camere foto.

Baterie

Bateria este o problema pentru telefoanele iPhone Xs ale celor de la Apple, si asta pentru ca in primul rand nu beneficiaza de un incarcator care sa permita incarcarea rapida, astfel ca iPhone Xs are nevoie de nu mai putin de 195 de minute pentru a incarca pana la 100% bateria telefonului, in timp ce Xs Max are nevoie de 210 minute. In comparatie, Galaxy Note 9 celor de la Samsung e capabil sa incarcare bateria de 4.000 mAh (mult mai mare in capacitate ca cele oferite de Apple pe telefoanele sale) in numai 105 minute conform publicatiei de peste ocean.

In ceea ce priveste autonomia de functionare a telefoanelor pe parcursul unei zile, testele Consumer Reports releva faptul ca bateria telefonului iPhone XS tine 24 de ore si jumatate, bateria lui iPhone Xs Max 26 de ore, un pas inainte de la cele numai 19 ore si jumatate ale lui iPhone X din 2017, insa nu suficient pentru a bate Samsung Galaxy Note 9, care a oferit pana la 29 de ore de utilizare in testele lor, cu cateva ore peste Galaxy S9+, care a scos numai 24 de ore.

Desigur ca sunt si alte capitole destul de importante netestate de Consumer Reports, precum partea software, unde multa lume lauda fluiditatea sistemului iOS, insa nici Android Oreo nu se descurca rau deloc. In plus, Android compenseaza pe partea de customizare a sistemului, unde sistemul iOS nu le permite utilizatorilor sai sa-l modifice in vreun fel. Cred ca putem declara egalitate pe partea software.

Acestea sunt cele cinci mari capitole: design si rezistena, calitatea display-ului, performanta telefonului in activitatea zilnica, autonomia bateriei si camera foto, de care oamenii tin cont atunci cand isi doresc achizitionarea unui nou smartphone.

7 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *