Facebook lanseaza Portal si Portal+, apeluri video cu cei dragi aflati la distanta

Facebook lanseaza Portal

Facebook Inc a anuntat astazi noile gadgeturi Portal si Portal+, care nu sunt altceva decat doua tablete smart echipate cu inteligenta artificiala, o camera de inalta rezolutei si o statie de tip dock pentru acasa. Practic, este debutul companiei pe segmentul hardware.

Modelul standard vine dotat cu un display de 10″ cu rezolutie 1.280 x 800 pixeli, Portal+ dispune de un ecran rotativ cu diagonala de 15″ si rezolutie Full HD 1.920 x 1.080 pixeli.

Dispozitivele sunt intuitive si usor de utilizat de toti membri familiei tocmai pentru a putea comunica oricand cu cei dragi plecati de acasa in interes de serviciu sau in vacante. Apelurile video pot fi facute intre doua gadgeturi Portal sau intre un Portal si orice tableta sau telefon cu aplicatia Facebook Messenger instalata. De asemenea, Facebook Portal suporta apeluri in grup de pana la 7 persoane simultan, iti ofera posibilitatea de a il utilizat fie prin comenzi tactile, fie nu mai pe baza de comenzi vocale gen: “Hey, Portal, call numele persoanei” pe care doresti sa o apelezi video din lista de contacte de pe Facebook.

Facebook Portal si Portal+ beneficiaza si de asistentul virtual Alexa la nevoie, si vine cu functii precum activitati comune, cum ar fi ascultatul de muzica impreuna cu cel apelat si aflat la distanta, multumita parteneriatelor incheiate de Facebook Inc cu Spotify, Pandora si iHeartRadio, dar si cu parteneri precum Newsy si altii ce urmeaza a fi anuntati. De asemenea, iti permite adaugarea de filtre (masti) la fel ca Snapchat etc. In plus, Portal vine cu o functie de povesti prin care parintii plecati de acasa pot petrece timp cu copii lor narandu-le seara la culcare povestile preferate prin intermediul acestor videocall-uri, oferindu-le in plus parintilor posibilitatea de activa diferite skin-uri (teme) cu povesi direct pe ecranul apelului video. Un mod mai interactiv, mai placut pentru cei mici.

Pe ecranul Portal-urilor poti afisa notite sau zile onomastice, ora si data printre alte informatii utile.

Facebook spune ca noile gadgeturi Portal pun mare accent pe intimitate si securitate, astfel ca toate conversatiile sunt criptate local pe dispozitive, ai posibilitatea sa dezactivezi complet microfonul si camera video (camera vine si cu o husa care sa blocheze vizibilitatea in casa atunci cand doresti). Accesul la display-ul tactil poate fi blocat printr-un cod format din 4 si pana la 12 cifre, ce nu poate fi schimbat decat cu ajutorul parolei contului de Facebook cu care v-ati logat pe Portal.

Facebook Portal si Portal+ sunt de astazi disponibile prin precomanda direct de pe site-ul celor de la Facebook Inc, prin Amazon sau Best Buy in Statele Unite si se vor livra incepand din Noiembrie. Pretul modelului de 10″ este de 200 dolari, modelul + (plus) costa 350 de dolari. Facebook mai spune ca ofera 100$ discount celor care le comanda impreuna (doua Portal-uri).

5 Comentarii

 1. Popa Oana-Gabriela

  08/10/2018 at 17:16

  Conceptul este tare dragut si intelgent.. Multe persoane plecate in afara tarii se vor bucura de aceasta veste si sigur vor apela la el. 🤗 As fi vrut sa fie disponibil si acum cativa ani cand nu eram langa familie si imi era atat de dor de ei.

 2. Deaconu Daniela

  08/10/2018 at 22:54

  Wow ce aplicație super utila
  Va fi un mare succes și cu siguranta vor fi mulți doritori
  Noi romani suntem apropriati de familie iar acesta aplicație ne va ajuta extrem de mult

 3. Baldea Gabriela

  10/10/2018 at 10:26

  Super, o aplicație utila, va avea un mare succes, super utila

 4. Anda Stanciu

  12/10/2018 at 05:47

  O aplicatie foarte utila..sint sigura ca va avea succes

 5. Baldea Ioan

  15/10/2018 at 08:31

  O aplicatie foarte utila
  , sigura ca va avea un mare succes

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *