HTC Exodus 1, primul smartphone ce functioneaza ca portofel pentru crypto moneda

HTC Exodus 1

Asa cum era de asteptat, astazi, 23 octombrie, HTC a lansat noul flagship HTC Exodus 1, primul smartphone blockchain din lume. Ce inseamna acest lucru? Este primul telefon pe care poti stoca in siguranta crypto monede, anunta compania taiwaneza.

Privit din punct de vedere al functionalitati sale ca telefon mobil, HTC Exodus 1 este un model premium la fel ca smartphone-ul HTC U12+. Este dotat cu un ecran QuaHD+ de 6 inci, cu procesorul Snapdragon 845, cu 6GB memorie RAM si camere de 16MP pe spate capabila sa filmeze video in format 4K si o camera frontala de 8MP.

„Au trecut atat 10 ani de la lansarea primului telefon Android de catre HTC, cat si aproape 10 ani de la lansarea Bitcoin si Genesis Block. EXODUS 1 este un element fundamental al internetului cripto. Pentru ca activele digitale si aplicatiile descentralizate sa-si atinga potentialul, credem ca mobilul va trebui sa fie principalul punct de distributie. Așteptam cu nerabdare sa colaboram cu dezvoltatorii blockchain pentru a prezenta aceasta viziune”, declara Phil Chen, Decentralized Chief Officer, HTC.

Telefonul ruleaza sistemul Android al celor de la Google insa, separat, telefonul dispune de propriul sau micro sistem de operare, deoarece este partea din telefon unde utilizatorul isi va putea stoca crypto monezile in siguranta, Practic, aceasta parte a telefonului va functiona ca un fel de seif securizat, criptat, prin intermediul caruia nu numai ca posesorul telefonului isi poate stoca banii virtuali, dar poate si efectua tranzactii cu ajutorul lui. Portofelul virtual, tehnologia dezvoltata de HTC in parteneriat cu Softbank poarta denumirea Zion.

 

Telefonul HTC Exodus 1 poate fi precomandat inca de astazi, insa compania accepta numai cripto moneda: 0.15 Bitcoin sau 4.78 Ethereum, echivalentul a 950$ (aproximativ). Din pacate, Exodus 1 nu va fi livrat mai devreme de luna Decembrie. Doritorii pot plasa deja precomenzi direct pe site-ul producatorului.

3 Comentarii

 1. Popa Oana-Gabriela

  23/10/2018 at 13:39

  Nu stiam ca HTC ne pregateste o astfel de lansare. Pare un smartphone inteligent la prima vedere dar nu stiu daca m-ar tenta sa il incerc. Nu dispun de atat de multi bani incat sa ii pastrez intr-un “seif” cun ar fi acest telefon. 😂 Sigur ca pentu oamenii de afaceri/vedete este o lansare binevenita.

 2. Baldea Gabriela

  24/10/2018 at 17:25

  Super cam scump cei drept, este pentru cei cu banii care care își permit crypto monede

 3. Deaconu daniela

  27/10/2018 at 23:49

  Cât de tare e acest model
  De abia aștept lansarea lui
  Cu siguranta HTC urca in top cu acest model ce va fi primul ce stochează Crypto monedele ,in țările unde aceste monede sunt populare clar va fi un real succes pentru toată lumea
  Interesant model..un mic seif la îndemâna oricui

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *