Microsoft lucreaza la primele controllere Xbox pentru smartphone, tableta

Datorita succesului consolei portabile Nintendo Switch, Microsoft pare din ce in ce mai interesata sa intre pe segmentul de piata al joystick-urilor, controllerelor dedicate gadgeturilor cu ecran tactil (smartphone-uri, tablete, etc).

controllere Xbox pentru smartphone

Primele controllere Xbox pentru smartphone ar putea debuta curand

In 2014, Microsoft a inceput sa dezvolte o serie de prototipuri care sa creasca experienta de gaming pe telefoanele mobile inteligente si pe tablete, deoarece controllerele virtuale (butoane software direct pe ecranul telefoanelor, tabletelor) nu ofera tocmai o experienta ideala in jocuri. Insa noile sale accesorii de gaming nu au prea prins la public, astfel ca Microsoft a uitat de aceste controllere pana la aparitia consolei portabile Nintendo Switch, a carui succes pare sa ii fi determinat pe cei de la Microsoft sa scoata de la naftalina prototipurile sale.

Astfel, e posibil, ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa vedem produsul final al acestor prototipuri, o serie de controllere pentru tablete si telefoane dedicate posesorilor de Xbox. Noile accesorii au menirea de a insoti si ajuta proiectul Microsoft xCloud sa devina un serviciu popular de streaming pentru gameri.

Desigur ca in momentul de fata discutam despre zvonuri, insa avem parte de o serie de documente si imagini care ne ofera o imagine asupra viitoarelor posibile controllere, iar industria de gaming mobil e abia la inceput de drum, doar cateva jocuri au reusit pana in prezent sa devina jocuri oficiale in competitiile eSports.

3 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.