Apple o companie tot mai controversata. Nu mai declara cate telefoane, laptopuri si tablete vinde

Dupa scandalul iscat pe finalul anului trecut, cand s-a descoperit ca Apple incetineste in mod intentionat performanta telefoanelor sale iPhone, motivand ca face acest lucru pentru a prelungi viata bateriilor Li-Ion, Apple face o noua mutare la fel de controversata. Desi a anuntat la lansarea modelelor iPhone X 2017, iPhone 8 si iPhone 8 Plus ca nu va incentini performanta acestor modele, iata ca, Apple decide sa le incetineasca si pe acestea prin aceeasi metoda software de management a performantei.

Apoi, s-a aflat, ca Apple stia de problema indoirii carcasei telefoanelor iPhone 6 si cu toate acestea a decis sa inceapa comercializarea lor. Faimosul scandal #BendGate

Anul acesta dupa lansarea telefoaneor iPhone XS si iPhone XR,cu al lor pret marit din nou nejustificat, Tim Cook a mintit la o televiziune din SUA, pentru a justifica cresterea pretului telefoanelor companiei pe care o conduce.

Cel mai recent lucru controversat decis de compania americana, e ca nu mai doreste sa ofere informatii statistice legat de numarul total de telefoane iPhone, laptopuri Macbook si tablete iPad comercializate, motivand prin vocea CFO companiei, Luca Maestri, ca cifrele sunt aproape identice de la an la an cu toate ca, in ultimul an, au vazut o crestere a profitului cu 29% fata de anul anterior, iar cifra totala a unitatilor de iphone-uri vandute e in scadere conform presei de peste ocean.

Nu stim daca aceasta masura este luata pentru a masca declinul numarului total de gadgeturi vandute anual, insa aceasta decizie va afecta analistii IT din piata, precum si jurnalistii care luau aceste cifre statistice pentru a le compara cu numarul total de produse vandute de companiile concurente.

Nu e primul caz in care producatorul Apple este acuzat de lipsa de transparenta.

4 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *