Lenovo Lecoo, primul magazin smart al companiei fara angajati, inaugurat la Beijing

Lenovo Lecoo

Magazinele viitorului vor fi cele care nu vor avea angajati in persoana in ele si vor functiona sub forma de autoservire prin intermediul tehnologiei IoT, AR si a inteligentei artificiale.

Amazon este una dintre marile companii ce au lansat deja astfel de magazine (Amazon Go pe teritoriul SUA), iar Lenovo le urmeaza pe aceeasi idee, dar in China.

Compania chineza Lenovo a deschis de curand la Beijing primul sau magazin Lenovo Lecoo, care functioneaza pe acest principiu: clientul intra in magazin isi face cumparaturile, apoi pleaca cu marfa aleasa timp in care magazinul trage banii de pe cardul clientului.

Cum functioneaza acest magazin? Clientul este identificat inca de la intrarea in magazin cu ajutorul camerelor de luat vedere instalate in magazinul Lenovo Lecoo, apoi clientul este lasat sa se plimbe printre rafturi, sa isi aleaga produsele si apoi poate pleca linistit acasa cu marfa selectata, deoarece factura este platita prin intermediul unui sistem de plati mobile pus la punct de compania Lenovo.

Magazinul Lenovo Lecoo face parte dintr-un program pilot dezvoltat de compania chineza si are ca scop eliminarea fortei de munca si a caselor de marcat din magazine, pentru a le oferi clientilor sai o experienta la cumparaturi mai placuta, mai rapida si comoda. Practic, e vorba de eliminarea statului la cozi, eliminarea timpului pierdut in asteptarea efectuarii platii la casa, dupa scanarea produselor de catre casier.

Combinatia dintre obiectele inteligente, inteligenta artificiala si tehnologia de ultima generatie face posibile nu doar astfel de magazin, ci chiar si case sau hoteluri smart.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *