Lenovo Lecoo, primul magazin smart al companiei fara angajati, inaugurat la Beijing

Lenovo Lecoo

Magazinele viitorului vor fi cele care nu vor avea angajati in persoana in ele si vor functiona sub forma de autoservire prin intermediul tehnologiei IoT, AR si a inteligentei artificiale.

Amazon este una dintre marile companii ce au lansat deja astfel de magazine (Amazon Go pe teritoriul SUA), iar Lenovo le urmeaza pe aceeasi idee, dar in China.

Compania chineza Lenovo a deschis de curand la Beijing primul sau magazin Lenovo Lecoo, care functioneaza pe acest principiu: clientul intra in magazin isi face cumparaturile, apoi pleaca cu marfa aleasa timp in care magazinul trage banii de pe cardul clientului.

Lenovo Lecoo

Cum functioneaza acest magazin? Clientul este identificat inca de la intrarea in magazin cu ajutorul camerelor de luat vedere instalate in magazinul Lenovo Lecoo, apoi clientul este lasat sa se plimbe printre rafturi, sa isi aleaga produsele si apoi poate pleca linistit acasa cu marfa selectata, deoarece factura este platita prin intermediul unui sistem de plati mobile pus la punct de compania Lenovo.

Magazinul Lenovo Lecoo face parte dintr-un program pilot dezvoltat de compania chineza si are ca scop eliminarea fortei de munca si a caselor de marcat din magazine, pentru a le oferi clientilor sai o experienta la cumparaturi mai placuta, mai rapida si comoda. Practic, e vorba de eliminarea statului la cozi, eliminarea timpului pierdut in asteptarea efectuarii platii la casa, dupa scanarea produselor de catre casier.

Combinatia dintre obiectele inteligente, inteligenta artificiala si tehnologia de ultima generatie face posibile nu doar astfel de magazin, ci chiar si case sau hoteluri smart.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Popa Oana-Gabriela

Cu adevarat wow!😮 Oare vom apuca acele zile in care sa fie si la noi disponibil acest lucru? Nu cred! 😬 Oricum conceptul este de apreciat, mi-ar face placere sa intru intr-un astfel de magazin (macar pentru experienta)☺️

Deaconu daniela

Foarte interesant acest tip de concept și acest tip de magazin
Se economisește mult timp și faptul ca nu mai stau la cozi clienti ,dar nu prea sunt de acord cu lipsa de personal
Sunt curioasa ce priza va avea pe piata și cum vor reacționa clientii
Uneori interacțiunea dintre client și vânzător spune multe

0
Would love your thoughts, please comment.x