Apple taie un sfert din productia de telefoane iPhone XR, fiindca telefonul nu se vinde asa cu prognoza

telefoane iPhone XR

Surprinzator sau nu, Apple a lansat trei modele de iPhone toamna aceasta: iPhone Xs, iPhone Xs Max si iPhone Xr, o versiune ceva mai accesibila (ca ieftina nu este).

Apple taie 25% din productia de telefoane iPhone XR

Cu toate ca modelul cel mai ieftin a devenit disponibil abia spre finalul lunii octombrie si ca, comercializarea lui abia a inceput, conform unor surse din lantul de productie,  Apple a cerut micsorarea stocului de telefoane iPhone Xr companiilor chineze partenere care asambleaza telefonul in uzinele lor din Asia.

Aceasta masura ar fi fost luata deoarece telefonul nu e primit atat de bine precum se astepta compania. Aceleasi surse sustin ca productia de iPhone Xr a fost taiata cu 20 si pana la 25%, asta raportandu-se la cea mai optimista predictie a companiei Apple legat de vanzarile acestui model de iPhone.

Cu toate ca este mai ieftin, clientii Apple fie prefera sa achizitioneze un iPhone Xs sau Xs Max lansat anul acesta, fie se orienteaza catre modelele iPhone X, iPhone 8 sau iPhone 8 Plus lansate in 2017, ori catre modele chiar mai vechi.

Acest lucru s-ar datora faptului ca, cu toate ca este un telefon branduit Apple, aspectul telefonului nu este pe gustul clientilor, acestia preferand sa aleaga un alt model a carui design arata mai bine. Cel mai probabil marginile prea groase, finisajul usor neingrijit comparativ cu restul modelelor de iPhone si pretul destul de mare pentru majoritatea il face mai putin atragator in ochii oamenilor.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *