Infinity Flex Display soseste in cateva luni (2019), cu noile telefoane Samsung Galaxy

Infinity Flex Display

La Samsung Developers Summit 2018, in San Francisco, Samsung Electronics a dezvaluit noul sau Infinity Flex Display, tehnologie la care compania lucreaza de cativa ani buni, care va permitea realizarea unor modele de smartphone cu corp si ecran pliabil fara balamale sau alt sistem de pliere intalnit in trecut.

In cadrul prezentarii realizate de catre Justin Denison, Senior Vice President of Mobile Marketing Product in cadrul Samsung, acesta ne-a arata si un prototip de smartphone dotat cu Infinity Flex Display, insa prezentarea a fost facuta cu luminile stinse pe scena pentru a proteja gadgetul de ochii presei (vezi foto sus), care, oricum, era ascuns intr-o carcasa dreptunghiulara. Telefonul cu ecran si corp pliabil urmeaza sa fie anuntat abia cateva luni mai tarziu, undeva in primavara lui 2019 conform precizarilor facute de Justin Denison in timpul prezentarii.

Referitor la datele tehnice, caracteristicile noului Infinity Flex Display, Samsung a dezvaluit in cadrul Samsung Developers Summit, ca noul display are o densitate de 420 pixeli per inch, masoara 4.58″ pliat (aspect 21:9) si 7.3″ deschis (aspect 4,2:3), iar rezoutia este de 1.536 x 2.152 pixeli cand telefonul este deschis ca o carte, rezolutie 840 x 1.960 cand ecranul este pliat. Dar cel mai important aspect tehnic al noului display e precizarea legata de cat de rezistent este acest nou afisaj la plieri repetate. Denison a spus ca, ecranul, va rezista la cateva sute de mii de plieri de-a lungul utilizarii vitoarelor telefoane Galaxy.

infinity flex display

Intre timp, Google lucreaza in stransa legatura cu Samsung Electronics la actualizarea sistemului Android, astfel ca interfata grafica sa fie compatibila cu noile gadgeturi cu corp si ecran flexibil si pliabil. De altfel, Google a anuntat compatibilitatea interfetei grafice a sistemului sau mobil cu acest tip de ecrane pliabile in cadrul Android Dev Summit 2018, eveniment ce are loc simultan cu Samsung Developers Summit, dar in Mountain View.

android support for Foldables

Ca tot am adus in discutie interfata grafica, Samsung a anuntat propria interfata grafica denumita One UI, care va fi disponibila atat pe telefoanele actuale (Galaxy S9, Galaxy Note 9, etc) cat si pe viitoarele generatii cu ecran pliabil. Noua interfata e mult simplificata, iar butoanele sunt aranjate in asa fel incat utilizatorul de telefon Galaxy sa nu mai fie nevoit sa faca “gimnastica” cu degetele pe ecranul tot mai inalt, noua interfata grafica One UI fiind gandita in asa fel incat oricine sa poata ajunge cu degetul la butoanele si functiile esentiale ale UI-ului pentru o experienta mai practica.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.