Prezentatorii de stiri TV, inlocuiti cu roboti umanoizi autonomi pe baza de A.I. in China

roboti umanoizi autonomi

Agentia de stiri Xinhua, proprietate a statului Chinez, a dezvaluit doi noi prezentatori de stiri putin mai neobisnuiti, deoarece e vorba de doi roboti umanoizi autonomi pe baza inteligentei artificiale. De la voce, la expresiile faciale si miscarile gurii, toate sunt controlate si sintetizate cu ajutorul noi tehnici denumita Deep Learning.

Noii prezentatori de stiri mai neobisnuiti tin locul a doi prezentatori reali, robotii fiind capabili sa prezinte stirile 24 din 24 de ore, fara pauza. Desigur ca sunt anumite probleme cu acesti roboti umanoizi prezentatori de stiri.

In primul rand vocea lor e inca departe de cea a unui om, a unei persoane reale, expresiile faciale nu reusesc sa atinga nivelul de naturalete de pe fetele oamenilor, iar pe perioada rostirii stirilor se observa ca gura robotului se misca continuu, fara pauza.

Cei doi noi robotii umanoizi autonomi ce prezinta stirile in China, vorbesc in limba engleza si in cea chineza, si apar in aplicatiile din China, pe pagina televiziunii de stat si pe WeChat-ul oficial.

Tehnologia din spatele robotilor prezentatori de stiri, este dezvoltata de catre compania Sogou, care mai dezvolta si un motor de cautare online.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.