Brandul Apple in depreciere pe bursa din varii motive

Brandul Apple

Nu e un secret ca Apple vinde tot mai putine telefoane mobile iPhone (cel putin in ultimul an), raporturile financiare trimestriale relevand acest fapt, iar, odata cu acest declin compania americana a luat o decizie fara precedent: de a nu mai dezvalui numarul total de telefoane vandute trimestrial. O decizie care ridica serioase semne de intrebare despre viitorul Apple, mai ales ca, recent, producatorul american a taiat cu cel putin 25% productia de telefoane iPhone XR, sugerand ca vanzarile nu merg asa cum s-ar fi asteptat Apple.

Si, cum un necaz nu vine niciodata singur, Lumentum, compania care produce senzorii tactili 3D pentru gadgeturile Apple (30%) si cele Huawei (11%), a afirmat public ca cel mai mare client al lor a cerut micsorarea productiei acestei componente. E drept, ca Apple nu a mai integrat acest tip de tehnologie pe o parte dintre produsele sale din 2018, insa vestea afecteaza compania Apple pe bursa, actiunele sale fiind cotate la un pret cu aproape 5% mai mic in decurs de o singura zi. Cotatia apropiindu-se de cea mai mica cotatie avuta per actiune de Apple in luna iulie a acestui an, releva MarketWatch.

Screenshot 417

Mai mult, de la aparitia stirii despre Lumentum, actiunile Apple au scazut la 232.07 dolari, adica, cu pana la 16% daca ne raportam la cotatia actiunilor din 3 octombrie, 2018 si pana la finalul lunii. In prezent, bursele din SUA listeaza valoarea unei actiuni Apple la 194.07$ −10.30 (5.04%).

Sa nu uitam totusi, ca vanzarile totale de telefoane mobile sunt in scadere la nivel global, cresteri ale vanzarilor pe acest segment de piata fiind inregistrate numai de o parte dintre producatorii de telefoane din China: Xiaomi, OnePlus, Huawei etc.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.