Apple reduce productia de iPhone Xs si Xr, fortata de vanzarile slabe

Apple reduce productia de iPhone Xs

La inceputul acestei luni va spuneam despre decizia companiei Apple de a-si reduce productia de telefoane iPhone XR cu pana la 25%, datorita faptului ca telefonul se vinde sub asteptari la nivel global, cu toate ca e vorba de modelul cel mai ieftin dintre cele trei modele lansate in septembrie 2018.

Apple reduce productia de iPhone Xs si Xr, fortata de vanzarile sub asteptari la nivel global

Mai mult, cotatia brandului Apple a cazut foarte mult pe bursa, actiunile sale in ultimele 45 de zile sunt intr-un picaj dramatic am putea spune.

Acum, aflam (pe surse), ca Apple ar fi luat o alta masura drastica. Aceea de a micsora si productia de telefoane iPhone XS si iPhone XS Max, din aceleasi cauze: vanzari sub cele prognosticate de companie.

Totusi, lucrurile s-ar putea schimba incepand din Decembrie, cand lumea e mai predisupusa la a cheltui bani la cumparaturi, pe cadouri pentru cei dragi, lucru care ar putea imbunatati cifrele actuale la nivel global.

Cateva dintre motivele principale pentru care noile telefoane iPhone nu sunt atat de cautate de clienti ar fi, probabil, pretul si mai mare decat cel de 1.000 euro de anul trecut cat costa iPhone X 2017, si designul urat al modelului considerat mai accesibil desi, la noi, pretul lui iPhone XR sare de 4.000 lei. Practic, iPhone XR este vazut undeva la nivelului unui Pocophone F1, insa e de doua ori si ceva mai scump modelul produs de Apple.

De asemenea, exista o concurenta tot mai mare din partea producatorilor chinezi, care, in ultimii ani, au venit cu oferte tot mai atractive pentru toate categoriile de clienti: telefoane ieftine si decente ca specificatii, modele mid-range cu design premium si pret acceptabil si telefoane premium la fel de performante cu caracteristici si functii noi, inovatoare la un pret similar sau chiar mai bun decat ceea ce ofera Apple in prezent.

Un alt motiv ar fi ca, in ochii multor posesori de iPhone X (2017), iPhone 8, iPhone 7 sau alte modele mai vechi, nu se justifica upgrade-ul la noile modele, mai ales dupa upgrade-ul sistemului iOS la versiunea 12, care aduce un suflu nou modelelor mai vechi.

Voi ce parere aveti, de ce credeti ca vanzarile celor de la Apple nu se ridica la nivelul asteptarilor companiei din SUA?

 

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.