Cum creez si impartasesc fotografii 3D pe Facebook

fotografii 3D pe Facebook

De curand Facebook Inc a introdus o noua functie in aplicatia sa prin intermediul careia utilizatorii de Facebook pot crea si impartasi pe profilul lor fotografii 3D pe Facebook.

Pentru a beneficia de aceasta noua functie utilizatorul are nevoie de aplicatia Facebook (cea mai recenta versiune) si un telefon iPhone cu sistemul iOS (compatibile in acest moment sunt telefoanele Apple iPhone XS, XS Max, iPhone 8 Plus si iPhone 7 Plus). Telefoanele cu Android nu dispun de aceasta functie deocamdata insa, se zvoneste, ca s-ar putea realiza fotografii 3D pe Facebook cu un telefon care ruleaza Android pana la finele anului (2018), insa, cel mai probabil, functia va fi disponibila din 2019 in aplicatia Facebook pentru Android. Compania nu a dorit sa ofere mai multe detalii, preferand sa se rezume la “vom adauga suport pentru aceasta functie pe mai multe terminale in viitor”.

Cum creez fotografii 3D pe Facebook (daca detin unul din modelele de iPhone)

Deschideti aplicatia, creati o noua postare prin intermediul aplicatiei mobile si apoi faceti tap pe iconita cu cele 3 puncte pentru a avea acces la mai multe optiuni. De acolo, faceti tap pe 3D photo pentru a putea accesa aplicatia Camera in modul Portret pe iPhone, selectati directorul unde aveti fotografia salvata, selectati poza dorita si vizualizati-o. La final adaugati caption (textul, descrierea dorita).

Ponturi pentu realizarea unei fotografii 3D de calitate

  1. Cele mai bune rezultate le obtineti daca subiectul fotografiat e la o distanta de minim 1.5 metri, pentru a s realiza acel efect de profunzime 3D in spatele subiectului fotografiat.
  2. Alegeti-va un fundal potrivit pentru ca tehnologia sa poata optimiza fotografia pentru realizarea efectului 3D.
  3. Evitati sa fotografiati subiecte de aceleasi culoare cu fundalul din fotografii
  4. Evitati sa fotografiati obiecte transparente, precum pahare sau sticle, doarece sensorii de profunzim s-ar putea sa nu capteze aceste obiecte asa cum v-ati dori.

Cand vor fi disponibile pentru toata lumea fotografiile 3D?

Fotografiile 3D pot fi deja vizualizate de toti utilizatorii retelei Facebook, inclusiv in VR, insa in aplicatia Facebook functia nu e disponibila pentru ceilalti posesori de telefoane. Compania spune ca vor avea acces cel mai devreme de la finalul acestui an.

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *