Telefoanele premium s-ar putea scumpi cu inca 200-300 euro in 2019

Telefoanele premium s-ar putea scumpi

In conditiile in care telefoanele de top din 2018 au ajuns sa coste minim 1.000 euro si in unele cazuri sa ajunga chiar la aproape 2.000 euro (vezi cazul telefonului iPhone Xs Max 512GB), de anul viitor s-ar putea sa asistam la o noua scumpire a acestui tip de gadget, cu toate ca Apple are mari probleme cu stocurile sale pe care nu reuseste sa le vanda tocmai din cauza pretului enorm, oamenii preferand sa cumpere telefoane din 2017 sau telefoane ieftine.

Intr-o discutie cu presa in cadrul Snapdragon Tech Summit 2018, in Hawaii, unde Qualcomm prezinta in aceste zile noul chipset mobil Snapdragon 855 care integreaza tehnologie mobila 5G, CEO-ul companiei OnePlus, Pete Lau, a marturisit ca telefoanele ce vor sosi echipate cu tehnologie 5G incepand cu anul viitor ar putea sa coste cu cel putin 200 – 300 euro in plus fata de pretul telefoanelor de top de anul acesta. Aici, ar putea intra si telefonul flagship Oneplus 7, cu CPU Snapdragon 855 si modem X50 LTE (modem pt viteze 5G).

Uluitor, nu-i asa? Mai ales daca luam in calcul ca accesul comercial la internet mobil 5G nu-l vom avea mai devreme de 2021 – 2022. Unii specialisti speculand ca acest tip de conexiune de mare viteza wireless nu va fi disponibila clientilor mai devreme de 2023 – 2025. Totul depinde de disponibilitatea operatorilor telecom de a investi intr-o astfel de retea si de rapiditatea cu care o vor implementa peste tot pe glob.

Daca anumiti producatori de smartphone vor decide sa integreze tehnologie 5G in telefoanele lor din 2019 (desi inutila pana cand operatorii telecom nu vor finaliza implementarea acestui tip de retea), s-ar putea ca acesti producatori sa aiba supriza ca telefoanele lor nu se vor vinde in perioada 2019 – 2020 datorita nejustificarii achizitie unui telefon echipat 5G in conditiile in care nu ai la ce sa-l conectezi pentru a beneficia la maxim de capabilitatiile unui asemenea smartphone.

E drept, ca un telefon pregatit pentru retelele 5G ale viitor ar putea oferi un plus de performanta versus cele care nu vor integra astfel de tehnologie, insa si performanta aceasta la ce o putem raporta? La cele mai performante jocuri cu grafica 3D? La aplicatii de editare video pe mobil? Toate acestea ;e putem rula pe orice telefon actual cu 4GB memorie RAM si un procesor cu 8 nuclee. Google ne demonstreaza acest lucru cu telefoanele sale Pixel 3, care dispun de aceasta configuratie hardware.

Cat sunteti dispusi sa cheltuiti pentru a acihzitiona si beneficia de cea mai noua tehnologie cand vine vorba de smartphone?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.