Apple a cumparat nu mai putin de 65 de companii de la disparitia lui Steve Jobs

tim cook

De la finalul lui 2011, atunci cand a avut loc tragica disparitie a vizionarului antreprenor Steve Jobs si pana in prezent, Apple a achizitionat nu mai putin de 65 de companii conform Wikipedia. Domeniul de activitate al companiilor cumparate de marele gigant tech este unul foarte divers. Discutam despre companii de pe mai multe continente (Europa, Noua Zeelanda, Asia, America de Nord).

Apple a cumparat de la companii care produc memorii flash, la companii care dezvolta motoare de cautare pentru integrarea in aplicatii, la software de recunoastere a vocii, locatie / harti, companii producatoare de semiconductori, compresie a datelor mobile, scanare 3D pe baza de infra rosu (lumina), companii de database analytics, music streaming, reviste digitale, companii care dezvolta tastaturi software, GPS, companii ce dezvolta software pentru camerele foto, companii dezvoltatoare de software care sa recunoasca emotiile de pe fetele oamenilor, Machine Learning, inteligenta artificiala, companii dezvoltatoare de chip-uri s.a.m.d.

Printre toate aceste companii se regasesc si o serie de nume foarte cunoscute la nivel mondial: Beats Electronics (Beats Audio), Silk Labs, Shazam sau Platoon.

In 2018 Apple a achizitionat 9 companii:

  1. Spektral (Green Screen Technology – din Danemarca)
  2. Silk Labs (Inteligenta artificiala – din USA)
  3. Silicon Valley Data Science (Data science – SUA)
  4. Buddybuild (Platforma de feedback pentru echipe de dezvoltare – Canada)
  5. Texture (Serviciu de abonare reviste online – Canada)
  6. Akonia Holographics (Lentile si ochelari pentru realitate augmentata – SUA)
  7. Shazam (Muzica si recunoastere melodii si imagini – UK)
  8. Dialog Semiconductor (dezvoltator de chipuri – UK)
  9. Platoon (dezvoltator artisti – UK)

Ca si reper, din 1997, cand Steve Jobs a revenit la conducerea companiei Apple pentru a doua oara si pana la decesul acestuia din 2011 (in 14 ani), Apple a achizitionat un numar de 31 de companii fata de cele 65 achizitionate in doar 7 ani de zile de cand Tim Cook a preluat fraiele uneia dintre cel mai bine cotate companii tech la nivel mondial.

Conform statisticilor, Apple a cumparat de doua ori mai multe companii inovatoare dezvoltatoare de tehnologie (software si hardware) intr-o perioada de timp injumatatita.

In ultimii ani Apple a fost mai mereu criticata si acuzata de lipsa de inovatie, de originalitate, iar acest lucru este dovedit de aceste cifre statistice.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *