Samsung anunta primul display OLED 4K de 15.6″ din lume dedicat laptopurilor

primul display OLED 4K

Anul 2019 a inceput cu o premiera pe zona de laptopuri, la CES2019, eveniment in cadrul caruia au debutat primele laptopuri cu display OLED.

Primul display OLED 4K de 15.6″ pentru laptopuri intra in productie de luna viitoare

Iata ca, la nici cateva saptamani distanta Samsung Display dezvaluie primul display OLED 4K de 15.6″ din lume dedicat segmentului de laptopuri.

Noul display beneficiaza de tehnologia HDR prentru o reproducere cat mai fidela a culorilor si o claritate inalta a imaginii chiar si in lumina zilei. Asta pentru ca noul ecran OLED ofera o luminozitate de pana la 600nits. De asemenea, acest tip de afisaj este mai subtire, mai usor si consuma mai putina energie comparativ cu panourile LCD. In practica, negrul este mai dens cu pana la de 200 de ori (mai negru) comparativ cu cel redat de panourile LCD.

primul display oled samsung 156inci

Samsung Display spune ca noul display OLED 4K de 15.6 pentru laptopuri indeplineste standardul cerut de VESA DisplayHDR cand vine vorba de profunzimea negrului redat de display, cat si standardul DCI-P3 util in principal pentru video streaming.

Samsung Electronics va incepe productia noilor panouri OLED 4K de 15.6″ in luna Februarie a lui 2019. Cel mai probabil aceste afisaje vor fi introduse de mai multi producatori din industria de laptopuri: Dell, HP, Alienware, probabil si Lenovo, ca sa mentionam doar cativa dintre cei care vor trece mai mult ca sigur la acest tip de display, contribuind totodata la introducerea de laptopuri cu rama aproape inexistenta.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.