2019 ar putea fi anul telefoanelor fara butoane si fara porturi

Previziunile analistior din piata de smartphone pe finalul lui 2018 sugerau ca, 2019, va fi anul telefoanelor cu corp pliabil si ecran flexibil si al telefoanelor cu camera selfie integrata in ecran (cu “gaura” in ecran).

Insa producatorii chinezi Meizu si Vivo ne-au surprins recent cu doua smartphone-uri fara butoane fizice, fara porturi si fara grilaj pentru difuzor. Astfel ca 2019 se anunta un an interesant din punct de vedere al inovatiei pe segmentul de smartphone dupa cativa ani de stagnare.

Poate fi desemnat telefonul anului 2019 un model fara porturi, fara butoane fizice?

Meizu Zero

meizu zero

Meizu Zero este primul smartphone din lume fara butoane fizice, fara port USB pentru incarcare prin cablu si fara grilaj pentru difuzor. Practic, acest telefon cu Android dispune de o serie de senzori de presiune amplasati pe partile laterale ale ramei telefonului (ceva similar cu HTC Edge Sense intalnit pe HTC U12+, doar ca nu exista butoane), care impreuna cu butoanele software de pe ecran ii ofera utilizatorului o experienta de utilizare fara butoane fizice.

Incarcarea bateriei se face wireless, telefonul beneficiind de un incarcator wireless de 18watts (cel mai rapid incarcator wireless disponibil in acest moment pentru telefon), astfel ca nu e necesar un incarcator de 5V cu cablu USB, incarcatorul wireless fiind mai rapid.

Difuzorul telefonului Meizu Zero se afla sub display, difuzor ce utilizeaza un traducator piezoelectric (care interpreteaza variatiile de presiune si lumina si le transforma in semnal electric sau invers semnalul electric in haptic feedback).

De asemenea conexiunea cu alte accesorii externe precum o pereche de casti wireless, bluetooth speaker smart, se face prin Bluetooth.

https://www.youtube.com/watch?v=j-kM8FohVy0

Vivo Apex Concept 2019

In cazul telefonului Vivo Apex, acesta beneficiaza totusi de un port de incarcare pe care producatorul il denumeste MagPort (port conector magnetic) amplasat pe spatele telefonului. Portul e utilizat la incarcarea bateriei si la transferul de date / fisiere.

Inca in stagiu de prototip Vivo Apex 2019 va fi prezentat, cel mai probabil, in cadrul Mobile World Congress 2019, in Barcelona, pe finalul lunii februarie.  La fel si in cazul modelului Meizu Zero.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.