EvenimenteSmartphonesStiri

Galaxy Fold, oficial primul telefon pliabil Samsung cu ecran flexibil

Galaxy Fold back

In cadrul unui eveniment cu presa ce a avut loc in San Francisco, Samsung Electronics a lansat pe piata Galaxy Fold, primul sau smartphone pliabil cu ecran flexibil. Nu, nu e vorba de un telefon cum era Galaxy Round in 2013, ci de un telefon cu ecran cu adevarat flexibil.

Telefonul Samsung Galaxy Fold este un produs de lux si nicidecum un telefon pentru oricine dat fiind pretul sau de aproape 2.000 de euro.

E drept ca telefonul arata ca un gadget prototip rupt parca din filmele cu James Bond sau Ethan Hunt (Mission Impossible), insa este un produs finalizat si gata de comercializare.

Telefonul este compus din doua parti prinse la mijloc de o balama cu totul speciala, la care inginerii Samsung au muncit din greu pentru a rezista la sutele de mii de plieri ce vor fi efectuate de clienti dupa achizitia telefonului.

Galaxy Fold closed

Cand telefonul este pliat, pe exterior, utilizatorul are acces la un display Super AMOLED de 4.6″ in diagonala cu rezolutie HD+ si aspect 21:9, iar cand telefonul este deschis ca o carte (modul tableta sau cum doriti sa ii spuneti) utilizatorul are acces la un ecran Infinity Flex Display cu diagonala de 7.3″ (tehnologie Dynamic AMOLED ca pe telefoanele Galaxy S10) cu rezolutie QXGA+ si aspect 4.2:3.

Telefonul Galaxy Fold este echipat cu procesorul Snapdragon 855 / Exynos 9, cu 12GB memorie RAM si 512GB spatiu intern. Dispune de un senzor pentru amprente amplasat pe partea laterala dreapta atunci cand telefonul este pliat si nu mai putin de 6 senzori pentru cele 3 camere foto: un senzor de 10MP pe „coperta” cand este pliat, 3 senzori are camera principala de pe spatele telefonului si 2 senzori sunt in camera foto de deasupra ecranului de 7.3″ atunci cand telefonul este deschis ca o carte.

Galaxy Fold

Telefonul ruleaza sistemul de operare Android 9.0 Pie si vine cu ceea ce Samsung numeste App Continuity, o functie care permite accesarea oricarei aplicatii din telefon pe ecranul extern si apoi este transferata pe ecranul mare, cand utilizatorul deschide telefonul ca pe o carte. Pentru ca aceasta functie sa functioneze perfect dezvoltatorii de la Samsung au lucrat in stransa cooperare cu dezvoltatorii proiectului Android de la Google Inc.

De asemenea, aceasta interfata permite rularea de pana la trei aplicatii intr-o singura fereastra. Un fel de Multi-window (multi-tasking) care iti permite sa rulezi aplicatia YouTube, WhatsApp si Google Search sau Maps intr-o singura fereastra pe ecranul de 7.3 inci.

Pretul telefonului Galaxy Fold

Spuneam ca telefonul costa aproape 2.000 euro (pret recomandat de producator – 1.980 Euro), iar in ceea ce priveste disponibilitatea lui in Europa (Romania), telefonul va sosi abia din luna Mai, mai exact pe 3 Mai, 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=7r_UgNcJtzQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!