Huawei Mate X, primul telefon pliabil al chinezilor, ce costa o mica avere

Huawei Mate X

Huawei Mate X a debutat astazi, 24 februarie, la Mobile World Congress 2019, in Barcelona, ca fiind primul smartphone pliabil cu ecran flexibil produs de compania chineza.

Telefonul costa o mica avere, dar ofera o serie de functii pe care le aduce in premiera pe segmentul de piata al smartphone-urilor.

Huawei Mate X este un telefon pliabil cu ecran flexibil la fel ca Galaxy Fold, insa Mate X dispune de un ecran ce se pliaza la exterior, plus ca este echipat cu tehnologie 5G.

Acest nou gadget produs de Huawei este dotat cu un display OLED Flexibil de 8″ in diagonala, ce ne aminteste de designul tabletelor Lenovo Yoga. Cand e deschis rezolutia este de 2.200 x 2.480 pixeli, iar atunci cand e pliat in aspect 19.5:9, ecranul masoara 6.6″ in partea frontala si ofera o rezolutie de 1.148 x 2.480 pixeli. Pe partea din spate unde se afla camera foto, acea zona are si rol de grip, pentru a putea tine telefonul in mana cum trebuie atunci cand este utilizat in modul tableta, deoarece este extrem de subtire iar marginile sunt aproape inexistente.

Atunci cand e pliat utilizatorul de Mate X dispune si de un “al doilea ecran” pe spate util la selfie-uri. Practic, e un sigur afisaj OLED care atunci cand e pliat, prin intermediul software-ului optimizat de inginerii Huawei, ecranul de 8″ e impartit in doua, o parte din pixeli fiind stinsi, pentru a crea impresia unei rame laterale.

Huawei Mate X este echipat cu chipsetul Kirin 980 (o versiune actualizata care integreaza modemul 5G Baolong 5000 dezvoltat de producatorul chinez).

Telefonul integreaza un senzor de amprente in butonul Power (pornire/oprire/stand by).

Captura ecran in multi-tasking: email + galeria foto

Telefonul mai integreaza o baterie de 4.500 mAh care ofera incarcare rapida printr-un port USB-C (ajunge la 88% in numai 30 de minute prin intermediul unui incarcator 55W cu tehnologie SuperCharge) si ruleaza Android 9.0 Pie, versiune bine optimizata pentru a putea afisa corect aplicatiile Android pe ecran indiferent ca acest ecran de 8″ e pliat sau nu.

Huawei a anuntat ca telefonul pliabil cu ecran OLED flexibil va fi disponibil de la jumatatea lui 2019 (probabil din vara), intr-o singura culoare, pe albastru, iar pretul sau este de 2.300 euro.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *