SmartphonesStiriTech

Scrisoare deschisa catre producatorii de telefoane mobile care nu-si inteleg clientii

Suntem in anul 2019, dar vorba aia: Nu e niciodata prea tarziu sa faci sau sa schimbi ceva in mai bine!

Asa ca, lansam o scrisoare deschisa catre producatorii de electronice, dar in mod special catre cei de telefoane mobile, care din varii motive nu-si inteleg si nu-si asculta clientii.

producatorii de telefoane mobile

Dragi producatori de smartphone-uri:

E OK, ca unii dintre voi nu va pricepeti sa produceti telefoane mobile de succes, asa cum o fac altii.

Nu toata lumea stie sa danseze sau sa joace fotbal, la fel cum nu toata lumea are talent la cantat, ori capabilitatea de a intelege matematica!

Pe langa talent, mai trebuie sa iti intelegi si consumatorii, sa ciulesti urechile si sa asculti ce-si doresc de la produsele tale.

Cinci lucruri pe care oamenii, consumatori de smartphone, si le doresc de la companiile producatoare de astfel de gadgeturi:

1. De ani de zile se bate moneda pe Software update, si nici in ziua de azi nu s-a rezolvat aceasta problema, asa ca clientii au inceput sa migreze catre alte branduri mai deschise pe acest subiect, dispuse sa le ofere actualizari de firmware la timp. Sunt pline forumurile/comunitatile online cu astfel de cereri ignorate an de an. Clientul, de obicei, nu stie, sau daca stie nu are timp de scuzele voastre: ca sistemul de operare mobil e facut in asa fel incat ne da batai de cap, ca operatorii telecom, ca mai stim noi ce alte motive.

2. „Naiba sa il ia de design!” Pai sa-l ia, dar estetica e importanta pentru client, fiindca atunci cand scoate telefonul din buzunar (romanul in special) isi doreste sa radieze (sa moara vecinu’ de ciuda). Problema e ca, unii, sunt anti talent la design. Designul e o arta, nu plastelina din care ies mai mereu „opere de arta” horror :)

3. Vindeti tot mai putin, pentru ca vindeti tot mai scump ceea ce e de calitate. Marul a aflat recent pe pielea sa ca strategia asta e falimentara la un moment dat.

4. Nu mai produceti telefoane etichetate „pentru gaming si entertainment” fara al doilea difuzor stereo! Avem doua urechi ca sa: divertisment si gaming stereo (mai ales in era eSports, a jocurilor pe mobil).

5. Nu intelegem cum de zeci de ani bateriile sunt in continuare o problema majora pe mai toate gadgeturile din industrie. Faceti ceva, suntem siguri ca si pe voi va frustreaza acest ciclu de reincarcare, mai ales cand te grabesti sa pleci la munca, la scoala si realizezi ca ai uitat sa-ti reincarci bateria.

E atat de simplu in ziua de azi, cu ajutorul internetului, sa faci un poll, sa te implici in propria comunitate in loc sa comanzi tot felul de studii de piata platite pentru a afla dorintele, cererile si problemele oamenilor.

Cand veti reusi sa puneti la punct macar aceste cinci puncte pe care oamenii si le doresc de la viitoarele smartphone-uri, atunci veti reusi sa produceti telefoane de succes.

Semnat: Clientii si fanii vostri, cei pe care ii ignorati in cele mai multe cazuri in loc sa ii ascultati cu mare atentie!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!