Powerbank solar Well Dynamic80 pentru vacanta, cu functii multiple (review)

Powerbank solar Well Dynamic80

Powerbank solar Well Dynamic80

Brandul de casa al celor de la Vitacom Electronics, WELL, ne pune la dispozitie o gama variata de gadgeturi si accesorii electronice utile. Printre acestea se numara si powerbank-ul solar WELL Dynamic80, un acumulator ce poate stoca energie pentru vacantele la munte, la mare.

Recent, am calatorit peste hotare, iar pe perioada deplasarii aveam nevoie de o sursa de energie pentru telefonul mobil, astfel ca am apelat la acest nou powerbank solar WELL, care pe langa faptul ca este solar, permite si incarcarea prin port USB.

Design

Acumulatorului solar WELL Dynamic80 este realizat din material plastic rigid, carcasa oferindu-i protectie la apa, praf si la socuri mecanice de o anumita intensitate, iar pe partea frontala se afla panoul cu celule solare Li-Polymer, care permit reincarcarea acumulatorului in cazul in care ne aflam intr-o zona izolata si nu avem acces la o sursa de curent, dar avem nevoie de energie pentru a le mentine functionale.

WELL Dynamic80 masoara 14.2 cm lungime x 7.6 cm latime si 1.8 cm grosime, astfel ca nu numai ca este subtire si usor de luat cu noi in excursii, dar ocupa si foarte putin spatiu in bagaj.

Dupa cum se poate observa din aceste fotografii, acumulatorul solar WELL are o forma putin ciudata, insa utila dintr-un motiv bine intemeiat: in partea superioara are un slot care poate fi utilizat pe post de suport / dock station pentru telefonul mobil. Practic, poti aseza smartphone-ul in acel slot decupat, daca pozitionati powerbank-ul pe o suprafata plana.

Alaturi de produs in cutia in care este livrat accesoriul, se mai gasesc cablul micro USB – USB si manualul de utilizare.

Functii

Pe langa functia sa principala, aceea de a servi ca powerbank, ca sursa de energie pentru reincarcarea telefoanelor, tabletelor, mp3-urilor, a consolelor portabile sau a speakerelor bluetooth printre altele, WELL Dynamic80 indeplineste si alte functii utile atunci cand ne aflam pe munte, pe plaja sau in alte locatii mai izolate, in special pe timp de noapte.

De exemplu, Powerbank-ul are si rol de lanterna (putere 1 watt), lanterna utila atunci cand mergem in excursii prin padure, pe munte, pesteri (ziua incarcam acumulator, noaptea il putem folosi drept sursa de iluminare). De asemenea, acest LED cu functie de lanterna are si functie de S.O.S in caz de urgente, si poate emite chiar flash-uri de lumina utile pe intuneric pentru a semnaliza urgenta.

Acumulatorul, va spuneam ca dispune de doua functii de incarcare: una solara 5V / 200 mA si una prin cablu (prin intermediul porturilor USB), porturi protejate de capacele cauciucate care nu permit apa sa patrunda in interior.

  • Primul port USB permite incarcarea de la o sursa DC de 5V/1 Amper
  • Cel de-al doilea port USB permite reincarcarea acumulatorului de la o sursa DC de 5V/2 Amperi

De asemenea Powerbank-ul WELL Dynamic80 este prevazut cu un LED verde, care se aprinde atunci cand se efectueaza reincarcarea solara, pentru a notifica vizual utilizatorul ca incarcarea are loc.

Apoi dispune de o serie de LED-uri albastre, ce au rol de a ne notifica ca acumulatorul de 8.000 mAh se reincarca, dar si rol de afisare cu privire la cat de plin sau de gol este acumulatorul reincarcabil. Spre exemplu, un singur LED albastru aprins inseamna energie putina stocata.

Concluzie

Acumulatorul extern solar WELL Dynamic80 este potrivit pentru drumetii, excursii pe munte sau la mare, deoarece ocupa foarte putin spatiu in bagajul nostru, iar pe langa faptul ca ofera cel putin 2 reincarcari a bateriei telefoanelor cu capacitatea de 3.000 – 4.000 mAh, are si functie de suport pentru telefonul mobil, cat si functie de lanterna sau semnalizator S.O.S in cazul unor urgente: noi sau cei cu care calatorim necesitam o interventie medicala de urgenta intr-o locatie izolata, ne ratacim si e intuneric afara, prin intermediul lanternei cu care este dotat putem semnaliza prin flash-uri de lumina, semnale luminoase).

Powerbank-ul WELL are un pret de numai 95 lei.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *