iPad Air 3 si iPad Mini 5, anuntate de Apple fara un eveniment cu presa

Se zvonea de ceva vreme ca Apple ar putea lansa noi modele de iPad primavara aceasta. Si iata ca, acest lucru s-a intamplat, insa intr-un mod ciudat din partea companiei. Apple a decis sa lanseze a treia generatie de iPad Air cu ecran de 10.5″ in diagonala, respectiv a cincea generatie de iPad Mini, fara sa invite presa la un eveniment dedicat noilor gadgeturi.

Astfel, incepand de astazi, 19 martie, Apple incepe comercializarea noilor tablete iPad Air 3 si iPad Mini 5, care au un design invechit considerand ca iPhone XS si mai toate smartphone-uril actuale sunt lansate cu margini foarte subtiri. Totusi, dispun de un Touch ID, vechea optiune mult mai apreciata de utilizatorii de gadgeturi Apple comparativ cu Face ID-ul, care, apropo, lipseste de pe noile iPad-uri din 2019. Nu dispun de Face ID!

iPad Air 3 si iPad Mini 5

iPad Air 3

Acest model dispune de un nou ecran Retina de 10.5″ cu aspect 4:3 si rezolutie 1.668 x 2.224 pixeli. Noutatea in ceea ce priveste ecranul, este tehnologia True Tone si suport DCI-P3 versus ce ofera generatiile anterioare de iPad 6 si iPad Air 2.

iPad Mini 5

Modelul cel mic dispune de un ecran Retina de 7.9″ cu acelasi aspect 4:3, insa rezolutia este de 1.536 x 2.048 pixeli. De asemenea beneficiaza de tehnologia True Tone si suport DCI-P3 (paleta larga de culori).

iPad Mini5

Restul specificatiilor sunt aproape identice pe iPad Air 3 si iPad Mini 5:

Ambele vin echipate cu procesorul A12 Bionic, co-procesorul M12 si cu un motor neural dedicat inteligentei artificiale. De asemenea, ambele au suport pentru Apple Pencil si vor fi disponibile in variante cu minim 64GB spatiu intern si pana la 256GB, si optional variante Cellular (4G LTE Gigabit). Si dca tot am ajung la capitolul conectivitate, sa mai spunem ca ambele sunt echipate cu standardul Wi-Fi 802.11ac (Dual Band), cu Bluetooth 5.0 si ofera slot eSIM si unul nano SIM (variantele Cellular).

Camerele foto sunt identice cu cele de pe iPad 6 din 2018, astfel ca sunt capabile sa filmeze clipuri in format Full HD. Camera de pe spate dispune de un senzor de 8MP cu apertura f/2.4, cea frontala de un senzor de 7MP.

iPad Air 3 si iPad Mini 5 sunt disponibile in variante pe argintiu, space gri si auriu, la preturi incepand de la 550 euro pentru iPad Air 3, respectiv 450 euro pentru noul iPad Mini 5.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x