StiriTech

Huawei detine licenta pana pe 19 August, anunta Reuters

Huawei P30 Pro Review 7

Intr-un articol publicat Luni, 20 Mai, Reuters anunta ca Huawei a pierdut licenta Google si dreptul de a importa bunuri produse in Statele Unite ale Americii.

O zi mai tarziu aceeasi agentie Reuters spune ca Departamentul de Comert al SUA a acordat o licenta de achizitie de bunuri pana pe 19 august 2019 (90 de zile), licenta ce include si posibilitatea de certificare a actualizarilor de software Android la Google, pentru telefoanele Huawei.

Totusi, anunta Reuters, companiei chineze ii este interzisa achizitia de hardware si software produs in Statele Unite cu care sa produca noi dispozitive.

Aceasta decizie de amanare cu 90 de zile are scopul de a le permite operatorilor telecom care se bazeaza pe echipamentele telecom Huawei sa isi puna lucrurile la punct, ar fi declarat secretarul de comert al SUA, Wilburd Ross intr-o declaratie de presa facuta Luni, 20 Mai.

Practic, aceasta extindere a licentei cu 90 de zile va permite continuarea operatiunilor pentru actualii posesori de telefoane mobile Huawei si retelelor rurale de broadband, a mai declarat Ross.

Tot conform Reuters, fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, ar fi delarat astazi de dimineata intr-o serie de interviuri acordate presei chineze ca amanarea nu are o prea mare insemnantate pentru Huawei, deoarece compania incepuse deja pregatirile pentru un astfel de scenariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!