Apple, obligata prin lege de o tara europeana sa admita cand modifica performanta telefoanelor prin update

recenzia telefonului apple iphone x 5

Acuzata de lipsa de transparenta in 2018 dupa ce a recunoscut ca incetineste in mod voit performanta procesoarelor din telefoanele sale prin intermediul actualizarilor de software ale sistemului iOS, Apple, o companie tot mai controversata, se vede nevoita prin lege sa anunte public ori de cate ori un nou software update va efectua o astfel de incetinire a peformantei telefoanelor sale.

Conform rezultatului investigatiei Autoritatii Pietei si Concurentei din Regatul Unit, aceasta autoritate a decis ca Apple trebuie sa admita publica de fiecare data cand software update-urile sale efectueaza astfel de setari de reducere a performantei telefoanelor consumatorilor britanici.

Pentru a asigura conformitatea cu legea consumatorului din UK, Apple a acceptat formal sa imbunatateasca informatiile pe care le furnizeaza oamenilor cu privire la sanatatea bateriei telefoanelor lor si a impactului pe care managementul performantei l-ar putea avea asupra telefoanelor.

Cu toate ca Apple a inceput deja sa dezvaluie acest gen de informatii cu privire la actualizarile de software si chiar sa ofere optiunea de a putea activa sau dezactiva manual aceasta optiune a performantei, guvernul britanic afirma ca celor de la Apple li se impune prin lege sa dezvaluie astfel de informatii atunci cand o actualizare ar putea avea impact asupra performantei unui dispozitiv Apple.

In ultimii ani Apple a fost nevoita sa recunoasca problema bateriilor din telefoanele sale si chiar sa lanseze un program de inlocuire a bateriilor telefoanelor iPhone mai vechi, tocmai pentru a evita astfel de scandaluri publice.

In momentul de fata serviciul de inlocuire a bateriei pe telefoanele iPhone X, XS si XR, costa 80 de dolari.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x