ReviewsStiriWearables

Galaxy Buds Review

Galaxy Buds Review

Galaxy Buds Review

Castile wireless sunt disponibile pe piata de ceva ani buni, si cam tot de atunci (August 2015), s-a creat un adevarat trend in jurul acestei categorii de produse.

Intr-o lume incalcita in cabluri ce atarna de ne impiedicam in ele peste tot pe unde pasim: prin casa, prin birouri, pe strazi, tehnologia actuala ne permite sa mai renuntam la o parte dintre aceste fire.

Castile de tip dopuri in urechi, acum disponibile si in variante wireless, ne permit sa ne miscam mult mai liberi in special atunci cand mergem la sala, cand alergam sau cand pedalam.

Samsung Electronics a decis sa lanseze propria gama de casti wireless pentru a le oferi utilizatorilor de telefoane Galaxy o alternativa mai buna.

Astfel, au aparut pe piata castile wireless Samsung Galaxy Buds, casti mult mai acccesibile ca pret comparativ cu pretul cerut de concurenta, insa care ofera poate aceeasi calitate si utilitate daca nu chiar unele lucruri in plus, pentru o suma mai mica de bani.

Design

Samsung Galaxy Buds Review 6

Designul castilor wireless Samsung Galaxy Buds este destul de compact, si desi similar cu cel al majoritatii castilor pe care le gasim in comert, diferenta este facuta de tehnologia integrata in perechea de casti Galaxy Buds, dar si de micile avantaje pe care le ofera elementele de sustinere ale castior atunci cand le punem in urechi, dar si faptul ca in cutia in care sunt livrate aceste casti mai gasesti rezerve cauciucate de diferite marimi (mici, medii si mari) pe care le poti monta pe casca pentru ca acestea sa stea perfect si confortabil in urechile oricarui utilizator.

Samsung Galaxy Buds Review 9

In plus, ai optiunea de a alege o pereche de casti Galaxy Buds intr-una din cele trei culori disponibile: clasicul negru, un alb perlat sau in cazul perechii testate de noi, acest galben vibrant care te va face cu siguranta sa iesi in evidenta atunci cand le porti in public.

De asemenea castile wireless Samsung Galaxy Buds beneficiaza de rezistenta la transpiratie (asta nu inseamna ca vei putea face dus cu ele in urechi dupa sala, sau ca vei putea sari in bazin cu ele :D) si cantaresc numai 6 grame fiecare casca (12 grame ambele).

Castile dispun de tehnologie Bluetooth 5.0, si sunt compatibile cu orice telefon mobil care ruleaza Android 5.0 sau o versiune mai noua.

Samsung Galaxy Buds Review 14

Cutiuta (tocul cu rol de incarcator) castilor Galaxy Buds este cu aproape 30% mai mica, mai compacta comparativ cu cea a castilor anterioare Samsung Gear IconX, astfel ca, poate fi tinuta in buzunarul de la blugi fara a ocupa prea mult spatiu la purtator. In plus, cutiuta este construita din material plastic solid si beneficiaza de functia de incarcare wireless. Si cum telefoanele Galaxy S10 beneficiaza acum si de incarcare reversibila wireless, telefonul poate fi utilizat pe post de sursa de energie (power bank wireless) pentru reincarcarea castilor la nevoie.

Cutiuta in care vor fi tinute castile Galaxy Buds cu ajutorul magnetilor integrati in carcasa, este dotata cu LED-uri de notificare atat pe interior, cat si pe exterior. LEDul din exterior iti arata nivelul energiei stocate in bateria cutiutei cu rol de incarcator (verde intre 60 si 100%; portocaliu intre 30 si 60%; rosu intre 0 si 30%), in timp ce LEDul din interior iti arata nivelul bateriei castilor.

Samsung Galaxy Buds Review 10

Functii / Comenzi Galaxy Buds

galaxy buds aplicatie galaxy wearable 9 galaxy buds aplicatie galaxy wearable 6

Castile permit controlul prin comenzi tactile direct pe partea exterioara a castilor:

  • Un simplu tap pe casca pune Pauza sau face Play cand melodia e pauzata
  • Doua tap-uri rapide, unul dupa altul, iti permite sa schimb piesa care canta (play next track) sau sa raspunzi la apelurile telefonice
  • Trei tap-uri iti permite sa revi la melodia anterioara
  • Iar un tap lung (ating si ti apasa) iti permite sa respingi un apel telefonic sau sa iti setezi o functie la alegere

Pentru controlul castilor direct din telefon ai nevoie de aplicatia Galaxy Wearable, care iti permite sa conectezi atat castile wireless Galaxy Buds, cat si alte gadgeturi Samsung, precum smartwatch-ul Galaxy Watch. Tot prin intermediul acestei aplicatii poti actualiza firmware-ul (software-ul) castilor.

galaxy buds aplicatie galaxy wearable 3galaxy buds aplicatie galaxy wearable 2

Aplicatia iti permite totodata sa folosesti egalizatorul integrat in aplicatie, astfel ca poti trece din modul Dynamic, in modurile Soft, Clear, Treble boost sau Bass boost. Tot in aplicatie poti sa vezi nivelul bateriei in fiecare casca (stanga, dreapta), poti seta notificarile si mai poti utiliza functia Find my earbuds, in cazul in care le ratacesti prin casa, prin birou, in sala de forta sau prin geanta cu care mergi la sala. In plus, mai beneficiezi de o functie denumita Ambient Sound, care iti permite sa auzi ce se intampla in jurul tau atunci cand ai castile pe urechi, sau sa nu auzi nimic, pentru a nu fi deranjat de zgomotul din fundal.

Baterie

Fiecare casca (stanga, dreapta) dispune de o baterie cu capacitatea de 58mAh, in tip ce cutiuta incarcator integreaza propria baterie de 252 mAh.

galaxy buds aplicatie galaxy wearable 8galaxy buds aplicatie galaxy wearable 5

Castile Samsung Galaxy Buds ofera pana la 6 ore de ascultare continua la o singura incarcare, si iti poate oferi o zi sau chiar mai mult daca le folosesti sporadic pe parcursul unei zile. Cand vine vorba de incarcarea castilor fie le incarcati cu ajutorul incarcatorului telefonului Samsung Galaxy (daca detineti unul), fie cu un cablu USB conectat la un laptop, PC, powerbank etc.

Incarcarea wireless se poate face cu aproape orice incarcator wireless care integreaza standardul Qi de incarcare wireless, insa Samsung Electronics recomanda utilizarea unui incarcator wireless original produs de acesta si achizitionat din magazinele Samsung Experience Stores sau de la dealerii locali autorizati de Samsung, pentru a evita eventualele probleme tehnice / posibile defectiuni la produs.

Samsung Galaxy Buds Review 12

In modul standby, atunci cand castile sunt inca conectate prin Bluetooth la telefon, ofera pana la 20 de ore inainte sa necesite din nou incarcarea.

Concluzie

Castile wireless Samsung Galaxy Buds beneficiaza de o estetica eleganta, sunt foarte usor de sincronizat cu telefonul mobil prin intermediul aplicatiei Galaxy Wearable, dispun de un egalizator audio pentru un sunet bogat si un pass puternic.

Si cel mai important aspect, castile sunt confortabile in urechi. Spun acest lucru deoarece nu am avut nicio secunda senzatie de durere sau de iritatie in zona urechilor pe perioada testarii lor, asa cum se intampla in cazul altor casti de tip dopuri (wireless sau cu fir) cand le porti.

De asemenea sunt multumit de autonomia de functionare la o singura incarcare, plus ca, cutiuta are propria baterie astfel ca iti ofera alte 7 ore de incarcare.

Ultimul update software facut in perioada testelor aduce si functia de accesare a asistentului virtual Bixby prin comenzi vocale, dar si posibilitatea de a mentine activa tot timpul functia Ambient sound.

Samsung Galaxy Buds au un pret ce variaza intre 650 si 700 lei in magazinele retail de la noi, in timp ce castile Apple AirPods 2, cu tot cu acea carcasa de incarcare wireless, ajung sa coste aproape dublu: 1,200 lei in retailul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!