Samsung Electronics domina si in 2019 piata de displayuri

Galaxy S10 Review 12

Samsung Electronics continua sa domine si in 2019 piata de displayuri, multumita panourilor OLED de inalta calitate pe care le produce pentru diferite gadgeturi: telefoane, tablete, televizoare s.a.m.d.

Conform publicatiei The Korean Herald, care a publicat un raport intocmit de IHS Markit, producatorul sud coreean a livrat in primul trimestru din 2019 (ianuarie – martie) displayuri OLED in valoare de 3,4 miliarde dolari, insumand 40,2% din piata.

Totusi, comparativ cu acelasi trimestru dar din 2018 vanzarile au scazut cu 6.6%, acest lucru datorandu-se faptului ca chinezii de la BOE si-au dublat procentul pe acest segment de piata ajungand la 11,9%, in mare parte multumita succesului avut de Huawei cu ale sale Mate 20 / Mate 20 Pro (integreaza display BOE).

Cu toate acestea BOE se afla numai pe locul trei, acestia fiind depasiti de compania JDI care desi detine 12,3% din aceasta piata e mult in spatele companiei Samsung Electronics, se estimeaza ca BOE va trece peste JDI pana la finele lui 2019.

ihs raport oled

Dominatia sud coreenilor de la Samsung se datoreaza, in mare parte, faptului ca multi producatori de telefoane mobile au inceput sa adopte si sa integreze aceasta tehnologie in modele de smartphone mai accesibile ca pret, crescand astfel cererea de panouri OLED.

Daca ar fi sa scoatem din ecuatie panourile LCD, vom observa ca Samsung Electronics produce 80% din necesarul de panouri OLED la nivel global, restul procentelor fiind detinute de BOE si LG, conform aceleasi surse care a publicat raportul.

In momentul de fata panourile Infinity si Dynamic AMOLED produse de Samsung, sunt considerate cele mai bune din piata din punct de vedere al calitatii imaginii, al luminozitatii, al contrastului, dar si din punct de vedere al fidelitatii culorilor redate. Cel mai bun exemplu in acest sens pot fi telefoanele lansate la mijlocul lunii februareie sub gama Galaxy S10.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x