ReviewsStiriTELEFOANE

Galaxy A70 Review – Ore in sir de Netflix si Youtube pe display Super AMOLED!

Galaxy A70 Review

Galaxy A70 Review

Se crease o mare confuzie in randul utilizatorilor de telefoane Samsung pe segmentul de buget si mid-range, asta deoarece erau prea multe game: Galaxy A, Galaxy C, Galaxy J si lumea nu stia exact ce se aleaga, astfel ca Samsung Electronics a facut o mutare foarte inspirata pe finalul anului trecut (2018), atunci cand a decis sa unifice aceste game sub una singura, care sa acopere ambele segment de piata. Astfel, 2019 a inceput cu noi telefoane Galaxy accesibile si de nivel mediu ca pret, toate lansate sub noua gama unificata Galaxy A.

Printre aceste noi modele se numara si Samsung Galaxy A70, un smartphone pe care am avut ocazia sa il testez recent, model ce ofera o serie de lucruri pe care alte telefoane din aceasta categorie de pret nu le ofera, si anume:

  • un display imens superb
  • o baterie care sa te tina pana la doua zile
  • si o experienta software pe masura dimensiunii ecranului prin intermediul interfetei One UI

Desigur ca sunt si multe alte lucruri pe care acest smartphone ti le poate oferi, insa despre ele ceva mai tarziu in review-ul nostru.

Sa incepem Galaxy A70 Review!

Design / Display

Galaxy A70 Review 2

Telefonul Galaxy A70 dispune de o constructie din sticla a carei culoare se schimba in functie de modul cum se reflecta lumina din carcasa telefonului. Desi am testat modelul pe negru, atunci cand il privesti in lumina zilei acesta devine un adevarat cameleon dupa cum se poate observa din fotografiile realizate in timpul testelor.

Galaxy A70 dispune de un ecran foarte generos, acesta masurand nu mai putin de 6.7″ in diagonala, iar panoul utilizat este unul Super AMOLED, astfel ca experianta vizuala va fi una deosebita chiar daca e vorba de un telefon de nivel mediu.

Galaxy A70 Review 4

Ecranul dispune de un notch ingust sub forma unei picaturi de apa si ofera imagini la rezolutie Full HD+, ideal pentru a devoratorii de divertisment: videoclipuri pe YouTube, Netflix s.a.m.d.

Fiind vorba de un display Super AMOLED, Samsung a putut integra si un senzor pentru amprente direct in ecran, astfel ca experienta de utilizare e una premium.

Hardware

Din punct de vedere hardware Galaxy A70 nu beneficiaza de cel mai puternic procesor disponibil in acest moment pe piata, insa vine echipat cu chipsetul Snapdragon 675 care e ajutat de 6 sau 8 GB RAM (la alegere), astfel ca va face fata cu brio oricarui joc cu grafica 3D din Google Play store. In plus, dispune de o baterie de 4.500 mAh ca sa te poti juca ore in sir fara intrerupere.

Screenshot 20190526 023309 AnTuTu BenchmarkScreenshot 20190526 012320 Geekbench 4

In testele benchmark a realizat un scor de 169.288 de puncte in aplicatia Antutu, respectiv 2.380 puncte single-core si 6.489 puncte multi-core in aplicatia Geekbench 4.

Galaxy A70 Review 13

Telefonul este dotat cu port USB-C v2.0, are NFC, Bluetooth 5.0 (care iti va permite sa conectezi la el doua gadgeturi bluetooth deodata: o pereche de casti wireless, hands-free, bluetooth speaker etc), ofera conexiune Wi-Fi 802.11ac si chiar si o mufa pentru jack-ul audio de 3.5mm al castilor cu fir.

Din pacate, nu dispune de doua difuzoare stereo (dar care mid-ranger ofera?), insa singurul difuzor amplasat in partea de jos a telefonului este suficient de puternic pentru a reda audio.

Software

Screenshot 20190526 011253 One UI Home Screenshot 20190526 011737 Settings

Samsung livreaza telefonul Galaxy A70 cu sistemul de operare Android Pie, peste care este instalata noua interfata grafica One UI (versiunea 1.1) special adaptata pentru a usura experienta de utilizare a posesorilor de telefoane inalte, cum e si modelul A70.

Beneficiind de un ecran gigant, poti aprecia la adevarata sa valoare noua interfata grafica creata de Samsung, deoarece iti permite sa-l utilizezi cu o singura mana, avand mai mereu la indemana optiunile din meniuri, setari, dar si iconite mari pe care sa faci tap.

De asemenea utilizatorul de Galaxy A70 beneficiaza de acces la Galaxy Store si implicit la multitudinea de wallpaper-uri, iconite si/sau teme. pentru a-ti putea customiza interfata telefonului asa cum iti doresti.

Screenshot 20190526 011554 Settings Screenshot 20190526 011443 Settings

Avand interfata One UI, veti avea acces la functia Night Mode si Blue filter pentru protectia ochilor de lumina albastra emisa de panourile OLED.

Pe langa suita de aplicatii Google si Samsung (Galaxy Wear, S Health etc), pe acest telefon veti mai gasi si o serie de aplicatii Microsoft gata preinstalate: pachetul Office Mobile, Linkedin sau Onedrive, dar si aplicatii precum Netflix (fiindca are un ecran Super AMOLED) si Spotify.

In plus, telefonul beneficiaza si de Bixby, asistentul virtual pe baza de inteligenta artificiala!

Camera

Galaxy A70 Review 3

Samsung Galaxy A70 este dotat cu o camera foto principala tripla compusa din senzorul principal de 32MP cu apertura f/1.7 PDAF, cel de-al doilea senzor de 8MP cu apertura f/2.2 pentru unghiur largi si un senzor de 5MP cu aceeasi apertura f/2.2 pentru profunzime, camera ce fotografiaza chiar bine in lumina zilei. Din pacate, in low-light (lumina redusa) intampina probleme. Pozele ies granulate noaptea spre exemplu, insa per total isi face treaba suficient de bine aceasta camera tripla in timpul zilei, cat sa poti posta pe retelele de socializare (Facebook, Instagram sau Twitter, indiferent ca fotografiezi sau filmezi pe timp de zi sau noaptea).

Apropo de filmare, camera e capabila sa filmeze clipuri la rezolutie maxima 4K la 30 de cadre pe secunda, ceea ce nu e rau pentru un smartphone de nivel mediu.

Mai jos, aveti o galerie foto cu fotografii realizate cu telefonul A70 inclusiv in conditii de luminozitate scazuta.

Baterie

Screenshot 20190526 011404 Device care Screenshot 20190526 011311 Settings

Un lucru bun la faptul ca telefonul are dimensiuni gigantice, e ca Samsung Electronics a putut integra o baterie cu capacitatea de 4.500 mah, astfel ca telefonul iti poate oferi o autonomie de functioare de pana la doua zile! Da, ai citit corect, autonomie de pana la doua zile in anumite conditii.

O zi de utilizare e asigurata chiar si celui care butoneaza telefonul fara oprire. In plus, beneficiaza de tehnologie de incarcare rapida. Astfel ca, iti ia cam 30 de minute sa incarci bateria telefonului de la 0 la 40%, ceea ce inseamna ca ajungi sa il utilizezi aproape treisfert dintr-o zi dupa numai 30 de minute de incarcare. Misto, nu?

Concluzie

Personal pretul acestui model pare usor prea ridicat (vina retailerilor) pentru tot ceea ce ofera el, cu toate ca e unul din putinele modele din acest segment de pret care iti pune la dispozitie un display Super AMOLED si o baterie atat de mare in capacitate. Desigur ca, la acesti bani vei gasi telefoane mai performante, si poate chiar mai atragatoare estetic, insa totul se rezuma la ceea ce iti doresti de la viitorul tau smartphone. S-ar putea ca A70 sa iti ofere tot ce iti doresti.

Daca nu, poti alege Galaxy A50 in locul lui A70, asta daca nu te intereseaza atat de mult bateria si camera foto, A50 avand un pret mai mic cu cel putin 600 lei, dar care iti ofera acelasi display Super AMOLED (desi ceva mai mic in diagonala la cei 6.4″), o baterie de 4.000 mAh (diferenta de 500mAh) si un CPU Exynos 9610 in locul modelului Snapdragon 675.

Din nou revin la ceea ce spuneam si mai devreme, totul se rezuma la necesitatile tale zilnice cand vine vorba de smartphone.

Vrei o camera super performanta? Ai Pixel 3A la banii astia daca ai noroc sa il gasesti in comertul nostru. Vrei un design premium ai telefoane Honor la acesti bani, dar daca cauti un telefon cu baterie solida din punct de vedere al autonomie de functionare si un display de top, care sa iti redea imagini video asa cum numai panourile Super AMOLED sunt capabile sa o faca in 2019, atunci alegerea e simpla: Galaxy A70 sau Galaxy A50 e perfect pentru tine!

In momentul de fata Galaxy A70 este redus cu 200 lei de la 1.999 lei la 1.699 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!