Plata calatoriei prin SMS in Timisoara, din luna iulie

Plata calatoriei prin SMS

sursa foto: STPT – RATT

Plata calatoriei prin SMS

Primaria Timisoara a anuntat prin vocea primarului sau ca incepand cu data de 1 iulie, timisorenii isi pot platii cursele cu mijloacele de transport in comun din oras si prin intermediul unui SMS la un numar scurt, pe langa celalalte optiuni de plata a curselor disponibile.

De luni, plata calatoriilor pe mijloacele de transport ale Societatii de Transport se va putea face si prin SMS. Vom avea posibilitati de plata multiple. Putem cumpara bilete de la chioscuri, putem plati prin aplicatia 24 pay, prin POS-uri, cu card bancar, si de luni, 1 iulie, se poate face plata si prin SMS-uri. De asemenea, va fi data in folosinta inca o aplicatie mobila, Mobil Pay Wallet”, a declarat primarul Nicolae Robu publicatiei Opinia Timisoarei.

Astfel, calatorii cu mijloacele de transport in comun disponibile in Timisoara, vor putea achita cursele efectuate prin intermediul unui SMS expediat la numarul scurt 7442.

In cazul in care doresc sa cumpere un bilet valabil o ora (60 de minute pe orice linie de transport) in ziua respectiva, trebuie sa tasteze litera ‘B’ (bilet) urmata de linia pe care calatoresc. Pretul sms-ului fiind de 0,5 euro + TVA. Cei ce au nevoie de o legitimatie valabila o zi intreaga vor trebui sa trimita cuvantul ‘ZI’ la acelasi numar.

De asemenea timisorenii si turistii care vor dori sa calatoreasca pe Bega cu vaporasele vor trebuie sa expedieze un SMS la acelasi numar, insa continutul mesajului va trebui sa includa litera ‘V’ (vaporas). Alaturi de literele care indica tipul biletului dorit prin SMS, calatorii vor trebui sa noteze si linia pe care se afla.

Dupa expedierea mesajului fiecare calator va primi un SMS inapoi cu confirmarea platii, mesaj ce va trebui aratat controlorilor, in locul traditionalelor bilete sau a legitimatiilor fizice.

In functie de tipul calatoriei alese, oamenii vor trebui sa achite un tarif ce variaza intre 0,22 si 2,5 euro.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *