Gadgetul LuniiStiriTechTV

Creative Stage, solutii audio wireless de calitate pentru acasa sau birou (Review)

Creative

Creative Stage, solutii audio wireless de calitate dedicate caminului vostru!

Se stie ca noi, femeile, suntem mai pretentioase si atente la detalii, cumva ma incadrez in acest tipar general. Insa nu asta ar fi noutatea, ci faptul ca ador sa ascult muzica in orice moment de relaxare in care-mi gasesc timp pentru mine si artistii favoriti. Cei care ma cunosc catusi de putin, stiu ca sunt o devoratoare de muzica electronica, chillout, downtempo, ambientala si nu numai, iar in ultimii ani, festivalurile de top din tara, au purtat si urmele mele.

Luna aceasta, mi-am dorit sa fac un upgrade in biroul meu si sa aduc un suflu nou modulului audio pe care-l am. Mi-a fost destul de greu. Cumva voiam sa gasesc si tehnologie noua, si pret si design. Dupa un research in piata si alte recomandari primite, am decis sa dau credit brandului Creative (si pot spune ca a meritat, insa asta va las pe voi sa descoperiti in randurile de mai jos).

Soundbar Creative Stage Air 3

Am inceput prin a ma juca cu un Creative Stage Air, un soundbar compact ce mi-a atras atentia prin finisajele elegante si minimaliste, precum si prin dimensiunile reduse. In sfarsit aveam muzica buna, intr-un dispozitiv mic. Nu a fost rau deloc!

Cu o carcasa de plastic de doar 410 x 78 x 70 mm, cu detalii lucioase si laturi mate,  ce ascundea in ea o putere de pana la 20W si usor de transportat in orice spatiu, nu pot spune ca  fost indiferenta. Ba din contra.

L-am analizat bine si l-am pregatit pentru integrarea in noul sau spatiu.

Mi-a placut la nebunie butonul de power ce ajuta si la conectarea alternativa a modului Bluetooth sau Auxiliar. M-am putut  conecta atat pornind dispozitivul si deschizand meniul Bluetooth al telefonului, cat si prin utilizarea cablului auxiliar de 3.5 mm, USB-A sau Micro –USB.

Soundbar Creative Stage Air 16

Autonomia bateriei m-a dus pana la patru ore de ascultat muzica buna. Mai mult de atat nu am ascultat consecutiv, insa am primit feedback ca functioneaza lejer si pana la sase ore, fiind o baterie  de 2.2200 mAh Litiu-Ion. Mi-am conectat un stick USB cu o multime de melodii favorite, care au fost redate automat, fara a ma conecta la alt player.

Soundbar Creative Stage Air 1

Am incercat si conectivitatea prin wireless care se face prin tehnologie Buetooth 4.2 si accepta numai SBC, avand semnal de la sursa indiferent ca vorbim aici de calculator, telefon, tableta sau alt gadget, pana la o distanta de 10 metri.

Creative Stage Air este un bass-heavy , ce ofera o calitate a sunetului placuta pentru a asculta in general linii melodice. Acesta detine un radiator pasiv supradimensionat care reproduce basul impresionant fara un subwoofer. Nu va asteptati la o claritate puternica, insa pentru pretul pe care il are, redarea este decenta si confirma ca achizitia unui asemenea produs nu poate fi decat una corecta.

Soundbar Creative Stage Air 17

Credeati ca am terminat cu distractia?! Deloc! Nu m-am oprit aici si am luat in custodie si un soundbar Creative Stage care sa-mi arate diferenta unei redari cu subwoofer ce are un bass bogat. Unii spun ca pasiunea pentru muzica face victime pentru urechi. Eu cred ca pasiunea pentru frumos, face oamenii mai frumosi.

L-am deschis, l-am montat si surpriza: un sistem de inalta performanta 2.1 ce imi ofera doua difuzoare personalizate, cu o raza medie de actiune, pentru a avea o claritate maxima de performanta audio. Alaturi de subwoofer, perspectiva se schimba si deja se poate crea un decor artistic pentru o seara de film sau un concert live difuzat la TV.

Soundbar Creative Stage Air 11

Cu o dimensiune un pic mai mare fata de Creative Stage Air, avand o carcasa de 55 x 78 x  70 mm, la Soundbad Creative Stage mi-a placut ca bara de sunet are un kit ce permite montarea pe perete, iar alimentarea are un singur conector incorporat, astfel ca mi-a oferit mai mult spatiu. Subwoofer-ul ofera un sunet de 40w intr-o carcasa eleganta de doar 420  x 50 x 115 mm, ce s-a incadrat perfect in moblierului camerei mele.

Soundbar Creative Stage Air 13

Un alt detaliu extrem de smart, a fost introducerea selectiilor prestabilite ale EQ pentru muzica, filme sau jocuri si toate acestea doar folosindu-ma de telecomanda. Tot cu ajutorul acestora pe langa redarea standard a sunetului si a volumului, am putut mari sau micsora puterea bass-ului. Pentru mai mult confort va spun ca toate comenzile de volum sunt amplasate pe partea laterala a barei de sunet, avand astfel acces usor si un control fara probleme.

CONCLUZIE:

Cu siguranta Creative Stage Air nu inlocuieste configurarea sunetului surround in camera dvs., insa ofera o varianta actualizata pentru difuzoarele clasice de birou. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu va doriti un asemenea dispozitiv, asta daca nu aveti deja un buget mai mare si atunci discutam de altceva.

Insa impreuna cu un subwoofer, cum e Creative Stage, deja lucrurile sunt mai limpezi, iar claritatea sunetului redat de ambele modele justifica fiecare leu investit in acest pachet audio surround. Plus ca, beneficiati de 24 de luni garantie la ambele produse Creative!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!