Apple cumpara businessul Intel cu modemuri dedicate telefoanelor mobile. Suma e imensa!

Apple cumpara businessul Intel

Apple cumpara businessul Intel cu modemuri dedicate telefoanelor mobile

Intel a dat-o in bara cu productia de chipuri si modemuri destinate gadgeturilor portabile (telefoane, tablete etc), anuntand cu cateva luni in urma ca renunta in a mai incerca sa produca modemuri 5G pentru viitoarele telefoane mobile ce vor fi conectate in retelele mobile 5G.

Totusi, Apple vede potential in acest business tras pe linie moarta de catre cei de la Intel, astfel ca, a decis sa achizitioneze intreaga afacere pentru nu mai putin de 1 miliard de dolari. In pret sunt inclusi si cei peste 2.200 de angajati, nu mai putin de 17.000 de brevete de inventie pe segmentul de tehnologie wireless, precum si o serie de licente.

De ce investeste Apple intr-o astfel de afacere?

Ei bine, Apple s-a tot judecat cu Qualcomm prin tribunale in ultimii ani (principalul producator de chipseturi mobile). Si cu toate ca au reusit sa se impace recent, Apple isi doreste mai multa independenta fata de producatorii de componente hardware pentru telefoanele sale iPhone, tabletele iPad etc.

Plus ca, Apple, nu detine o divizie de R&D si o linie de productie de chipseturi si modemuri mobile, astfel ca e o oportunitate pentru compania americana sa incerce marea cu degetul. La urma urmei, Apple sta pe un munte de bani.

Iar daca achizitia acestui business ii va aduce companiei primul propriu chipset, acesta s-ar putea dovedi util nu numai pentru viitoarele telefoane, tablete sau laptopuri Apple, ci inclusiv pentru prima masina electrica autonoma la care producatorul american a inceput sa lucreze de cativa ani, precum si pe viitoarele gadgeturi din categoria Internet of Things (IoT).

Apple isi doreste mai multa independenta fata de partenerii sai, urmand exemplul celor de la Samsung Electronics si Huawei, care isi produc deja mare parte din componente in propriile uzine / linii de productie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.