Lentilele de contact cu zoom optic vor deveni in curand realitate

Lentilele de contact

Bataia pe cele mai bune locuri din sala de cinematograf, examene, conferinte etc, ar putea deveni istorie intr-un viitor nu foarte indepartat cu noul prototip de lentile de contact dezvoltate de cercetatorii universitatii din San Diego.

Aceste lentile de contact prototip sunt capabile sa efectueze zoom optic si pot fi controlate prin clipire de catre cel care le va purta. Clipind de doua ori succesiv iti permite sa executi o comanda de zoom.

Descoperirea cercetatorilor din Statele Unite ale Americii a fost postata in decembrie 2017 sub forma unei lucrari stiintifice de catre organizatia Advanced Functional Materials (materiale functionale avansate), din Germania.

Conform lucrarii cercetatorilor lentilele prototip sunt construite dintr-o folie de polimer extensibila capabila sa raspunda la semnalele electrice generate de miscarile ochilor.

Din pacate, descoperirea lor inca se afla in stadiul de proiect (teste), astfel ca pana la primul model de lentile 100% functionale, capabile sa efectueze zoom mai e cale lunga.

Cercetatorii care au descoperit acest polimer extensibil spera ca inventia lor sa fie integrata intr-un viitor nu foarte indepartat in ochelarii ajustabili, pe roboti operati de la distanta si proteze.

Deocamdata aceasta descoperire nu ne permite sa renuntam la ochelarii de vedere, la lentilele de contact sau la binoclu, insa e o promisiune ca intr-o zi acest lucru va fi posibil.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *