Volkswagen ID3, primul Golf electric produs masiv de germani. Afla cati km parcurge!

Volkswagen ID3

Volkswagen ID3 este primul model masina electrica cu aspect de Golf pe care producatorul auto german il va comercializa masiv incepand jumatatea lui 2020. De asemenea acest prim model va fi si deschizatorul de drum pentru o gama intreaga de masini electrice pe care VW planuieste sa le lanseze in urmatorii ani, printre care un SUV ID Crozz, un SUV mare ID Roomzz, o berlineza ID Vizzion, precum si clasicul microbus VW ID Buzz alaturi de clasica broscuta VW sub denumirea ID Buggy.

Volkswagen ID3 va avea aspectul si dimensiunile unui Golf, insa cum motorul pe baza de combustie dispare fiind inlocuit de unul electric, iar bateriile sunt integrate in podeaua masinii, aceasta noua masina va fi mult mai spatioasa, a anuntat producatorul in cadrul showului auto de la Frankfurt.

Noul Volkswagen ID3 va fi produs masiv incepand cu 2020 si va fi disponibil in trei variante, cu modelul cel mai ieftin costand ceva mai putin de 30.000 euro.

Volkswagen spune ca acest model standard va integra o baterie de 45kW/h si ca vom putea parcure nu mai putin de 330 de kilometri pana sa necesite o noua incarcare. Celalalte doua versiuni ale lui ID3 vor fi dotate cu baterii de 58 (420 kilometri), respectiv 77 kW/h (550 kilometri), insa nu avem informatii despre pretul lor.

VW spune ca tehnologia de incarcare livrata cu modelul standard este de 50kW si ca va exista si o solutie de incarcare mai rapida a bateriei,  de pana la 100kW, insa clientu va trebui sa plateasca extra pentru aceasta functie.

Alte functii optionale pe acest Golf electric sunt integrarea realitatii augmentate prin tehnologia heads-up display (imagini/informatii utile proiectate pe parbrizul masinii), comenzi ce vor putea fi activate prin comenzi vocale utilizand comanda “Hello ID” (un fel de Siri, Google Assistant etc pentru masina). De asemenea se poate monta un incarcator wireless pentru incarcarea gadgeturilor: smartphone, tableta, casti wireless, etc. Clientii vor putea opta inclusiv pentru un pachet audio stereo marca Beats, despre care VW spune ca va fi capabil sa ofere o experienta in masina similara cu cea de la un concert live.

Volkswagen ID3 se va vinde la pachet cu o garantie de 8 ani penru baterie (pana la 160.000 kilometri parcursi).

Volkswagen mizeaza puternic pe noul sau Golf electric ce e astepta sa devina disponibil comercial din vara anului viitor si la un pret destul de atractiv.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *