Funcția Facebook care arhivează sau șterge postări vechi, incomode

curatare profil facebook

O nouă funcție va permite utilizatorilor de Facebook să își curățe profilurile, permițându-le să ascundă postări vechi pe care utilizatorii nu-și mai doresc să le partajeze cu conexiunile lor online. Sub denumirea de  „Gestionați activitatea”, noul instrument Facebook este ideal pentru perioade de tranziție precum schimbarea unui job sau lăsarea în urmă a unei relații vechi.

“Vrem să vă facilităm prezența pe Facebook pentru a reflecta mai exact cine sunteți astăzi”, a spus Facebook într-un anunț marți.

Utilizatorii puteau șterge până acum postările sau modifica setările, astfel încât anumite postări erau vizibile doar pentru ei înșiși. Noua caracteristică, care va funcționa din Log-ul de activitate(Activity log) pe Facebook își propune să eficientizeze procesul de ștergere sau arhivare. Postările mutate în coșul de gunoi vor rămâne acolo timp de 30 de zile în cazul în care te răzgândești :). Toate postările arhivate rămân vizibile pentru un utilizator, dar nu și pentru prietenii Facebook sau public.

Noua caracteristică este disponibilă în prezent numai în aplicația mobilă Facebook. Funcția vine în contextul în care Facebook răspunde într-un final la îngrijorările utilizatorilor referitoare la practicile sale de confidențialitate. Funcția de gestionare a activității nu controlează informațiile pe care le are Facebook despre tine, ci ceea ce contactele tale pot afla despre tine din postările Facebook.

Cum probabil știți deja, ștergerea postărilor de pe Facebook nu înseamnă întotdeauna că acestea sunt șterse fizic de pe servere. Unele date pot fi șterse doar atunci când utilizatorii își șterg definitiv conturile. Dacă utilizatorii deschid conturi noi după ștergerea celor vechi, pentru Facebook este ușor să adune noi date pentru a livra anunțuri targetate.
Facebook salvează și alte date ale utilizatorului, informatii cum ar fi site-urile pe care le vizitați și care conțin tehnologie de urmărire din partea Facebook. Puteți gestiona această așa-numită „activitate off-Facebook”, o altă facilitate Facebook pentru controlul informațiilor preluate din paginile de business. Sunt informațiile pe care companiile și organizațiile le împărtășesc cu Facebook, atunci cand folosești aplicații sau vizitezi site-urile acestora. Le găsești în meniul Off-Facebook Activity.

Funcțiile se gasesc in Meniu-Settings & Privacy- Settings-Your Facebook Information.(de aici poți vizualiza și șterge informațiile personale stocate de Facebook despre tine)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *