ReviewsStiriTechWearables

Tensiometru digital WELL pentru masurarea tensiunii arteriale (Review)

Tensiometru digital WELL 1

Tensiometru digital WELL

Odata cu inaintarea in varsta omul necesita tot mai multa atentie, mai multe controale de rutina pentru a-si mentine sanatatea. E si cazul tatalui meu, care pentru a isi monitoriza tensiunea saptamanal era nevoit sa faca drumuri de acasa pana la medicul de familie si inapoi acasa. Problema e ca, atunci cand iti iei tensiunea trebuie sa ai o stare de spirit linistita, calma, ca rezultatele sa fie cat mai relevante ceea ce era destul de dificil pentru el deplasandu-se pe jos lunar cativa kilometri pana la cabinet.

Astfel, am decis ca e timpul pentru un aparat cu care sa isi poata masura tensiunea acasa, fie de unul singur, fie ajutat de un membru al familiei.

Neavand experianta medicala si nefiind familiarizati cu aparatura medicala clasica ne-am orientat asupra unui tensiometru digital / tensiometru electronic care sa afiseze pe ecranul sau prin apasarea a catorva butoane rezultatul testului.

Tensiometru digital WELL 6

Tensiometrul digital WELL pentru masurarea tensiunii arteriale la brat prin metoda de masurare oscilometrica e modelul ales de mine pentru tata, fiindca beneficiaza de presurizare (umflare/dezumflare) automata odata ce pui pe brat manseta inclusa in pachet alaturi de aparatul digital si de manualul de utilizare. Practic, efortul este minim, trebuie doar sa ai grija cum prinzi manseta pe bratul stang pentru a-si face treaba automat, imediat ce ii dai comanda de masurare a tensiunii.

Ca tot am ajuns la manseta, aceasta are marimea medie si e potrivita utilizatorilor care au diametrul bratului intre 22 si 32 centimentri. De mentionat ca manseta nu include latex. De asemenea direct pe manseta este imprimat modul de utilizare pe brat impreuna cu furtunul de aer. Practic, iti indica cum sa prinzi manseta si furtunul pe brat pentru ca tesiunea sa fie masurata corect de aparat.

Tensiometru digital WELL 15

Pentru alimentare si functionare tensiometrul digital WELL necesita 4 baterii AA de 1.5V (va recomand sa mergeti pe bateriile GP (produc atat baterii alkaline, cat si acumulatori reincarcabili care in opinia mea sunt cea mai buna optiune), sau mergeti pe baterii alkaline Varta, Duracel, Energizer etc. Deoarece bateriile nu sunt incluse in pachetul in care este comercializat tensiometrul, ele vor trebui achizitionate separat.

Acest model de tensiometru beneficiaza de un ecran/afisaj LCD ce masoara 43 mm latime pe 54 mm lungime si afiseaza cifrele ingrosat, astfel ca va fi usor de citit chiar si de cei mai in varsta. Tensiometrul WELL afiseaza de asemenea ora, data si nivelul bateriei (dispune de indicator pentru Low battery – ‘baterie aproape consumata’ vezi foto mai jos).

Tensiometru digital WELL 2

Aparatul dispune de functie de oprire automata si de un sistem de detectare a pulsului, inclusiv a batailor neregulate ale inimii emitand avertizari, notificari sonore in cazul tensiunii crescute de exemplu.

Ce e misto la acest aparat, e ca iti afiseaza undeva in partea dreapta informatii utile si explicative despre fiecare element ce apare afisat pe ecranul lui: de la puls (40 – 180 batai pe minut cu o marja de eroare de +/- 5%), la tensiunea sistolica (interval de masurare sistolic 0 – 299 mmHg) la tensiunea diastolica (interval de masurare diastolic 0 – 299 mmHG).

Tensiometru digital WELL 14

De asemenea e capabil sa calculeze valoarea media a ultimelor trei masuratori ale tensiunii utilizatorului, pe care ti le afiseaza pe ecranul LCD. Mai mult, e capabil sa memoreze pana la 60 de masuratori anterioare pentru a putea face o comparatie cu cele din luna anterioara de exemplu.

La inceput, s-ar putea sa va simtiti usor coplesiti de meniul, de modul sau de utilizare si de multitudinea de functii pe care tensiometrul digital WELL le include si le pune la dispozitia utilizatorului, insa nu va faceti griji in acest sens deoarece la fel ca la orice produs nou, odata ce deprinzi metoda de utilizare totul va fi foarte simplu si rapid.

Tatal meu il foloseste deja de ceva timp si ii este foarte util si comod, fiindca a rarit considerabil drumurile (mai ales pe timp de iarna cand totul e inghetat pe jos) de acasa pana la medicul de familie numai pentru a-si lua tensiunea, timp in care era stresat ca poate rezultatele nu-i ies asa cum trebuie datorita efortului depus la deplasare. Acum sta linistit acasa, si isi poate chiar lua si monitoriza de unul singur tensiunea arteriala cu ajutorul tensiometrului digital WELL.

Aparatul de masurare a tensiunii arteriale la brat este disponibil in oferta eMAG, in varianta pe alb cu gri la pretul inepe de la 69 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!