ReviewsStiriTELEFOANE

HTC One Max Review

HTC One Max Review

Piata de smartphone a evoluat atat de mult in ultimii ani, incat am ajuns in 2014 sa utilizam telefoane de o marime atat de mare, ca ne aduc aminte de primele telefoane celulare pe care le porecleam caramizi. Cred ca putem afirma ca piata mobila se intoarce la origini.

dscf2740

Asa cum numele sau o sugereaza, HTC One Max este un telefon gigant, insa pe cat de mare este, pe atat de sofisticat si bine construit e. Totusi, aceste lucruri nu fac ca un telefon cum e HTC One Max sa fie totodata si util, asa ca, va propun ca in minutele urmatoare sa descoperim impreuna care sunt celalalte functii si caracteristici ale primului phablet construit de HTC care ne-ar putea convinge de utilitatea lui.

Aspect / Afisaj

dscf2752

HTC One Max imprumuta in mari proportii aspectul telefonului anului 2013, HTC One, dar la o scara MAXimizata, pentru a satisface nevoia unora de a detine un HTC One cu un ecran mai mare. Carcasa este realizata prin aceiasi metoda de fabricare a aluminiului ca la celalalte doua telefoane din familia One. Prin aceasta metoda HTC are nevoie de cel putin 200 de minute pentru ca, carcasa sa fie taiata cu precizie si apoi finisata cu meticulozitate. La capitolul design, singurele noutati ar fi scanerul de amprente de pe spate (amplasat sub camera Ultrapixel), pinii conectori pentru andocare/incarcarea bateriei si butonul de pe partea laterala stanga, cum privim la ecran, cu ajutorul caruia avem acces la bateria incorporata, slotul microSD si slotul pentru SIM.

dscf2736

Pe partea frontala regasim aceleasi difuzoare stereo unice in industria de smartphone, chiar si in 2014, ce fac parte din sistemul audio pe care producatorul taiwanez l-a intitulat HTC Boomsound. Pe partea laterala dreapta descoperim butonul pornire/oprire/stand by, iar ceva mai sus tasta de volum. Deasupra avem jackul audio de 3.5mm si imediat in vecinatatea lui portul infrarosu cu ajutorul caruia transformam deviceul intr-o telecomanda pentru Smart TV. In partea de jos, avem portul micro USB pe unde incarcam bateria phabletului si microfonul pentru conversatiile telefonice.

Ecranul, un Super LCD3 imens de 5.9 inch in diagonala are o rezolutie Full HD (1920 x 1080) si o densitate a pixelilor de 373ppi. Giganticul afisaj al HTC One Max este protejat de un strat de sticla Gorilla Glass 3. Afisajul reda foarte fidel culorile, iar unghiul de vizualizare este excelent.

dscf2741

Hardware

Desi numele sau sugereaza ca totul este dus la MAXim pe acest model din seria HTC One, partea hardware nu se ridica la nivelul Galaxy Note 3 de exemplu, cu toate ca a fost lansat ceva mai tarziu. Phabletul este dotat cu un procesor quad-core Snapdragon 600 (Krait 300), 2GB de RAM, un GPU Adreno 320, beneficia de 32GB (modelul testat de noi), dar este disponibil si in varianta de 16GB. Memoria poate fi extinsa pana la 64GB, are o baterie de 3.300 mAh ce ii ofera o autonomie suficient de buna, avand in vedere marimea si rezolutia ecranului. In plus, acest phablet beneficiaza de conectivitate 4G LTE categoria a 3-a, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0, Infra-rosu si are chiar si un Radio FM.

Chiar daca componentele hardware nu sunt de cea mai noua generatie, totusi phabletul se misca bine, nu am intampinat probleme de lag pe parcursul testelor.

quadrant benchmark

In testele de benchmark HTC One Max a scos un scor de 20356 de puncte in aplicatia AnTuTu X (versiunea aplicatiei care nu permite producatorilor sa triseze in teste), in timp ce in aplicatia Quadrant a reusit un scor de 12335 de puncte.

Scaner amprente

Aceasta tehnologie de scanare a amprentelor care insoteste phabletul pe cate de bine suna, pe atat de putina functionalitate are. Sa incep cu inceputul. Iti setezi scanerul sa detecteze amprenta oricarui deget de la ambele maini (pana la 3 amprente poti stoca maxim in memorie), cu ajutorul carei poti, fie doar sa deblochezi telefonul, sa deblocheze telefonul si sa ruleze o aplicatie (eu am ales la inceput camera foto, dar poti selecta sa ruleze orice aplicatie dupa ce il deblocheaza) sau il poti seta sa deblocheze terminalul si sa te duca direct in ecranul principal (home). Si cam aici se opreste functionalitatea acestui scaner de amprente. Sigur, un detector de amprente mareste factorul de protectie / securitate a dispozitivului pentru ca va fi foarte greu ca cineva sa reproduca amprentele posesorului. Aici ma refer la hotii de telefoane sau la prietena :).

dscf2731

Sa mai mentionam ca uneori e dificil sa iti dai seama daca glisezi cu degetul exact pe deasupra acelui patratel amplasat chiar sub camera foto, pentru a debloca dispozitivul, sau glisezi pe langa, ceea ce te face sa il intorci pe spate, ca sa vezi exact unde pui degetul. In plus, cam de fiecare data cand incerci sa iti scanezi degetul, ajungi sa lasi amprente pe lentila camerei foto UltraPixel si, astfel va trebui de fiecare data sa cureti lentila camerei pentru a te asigura ca fotografiile sau clipurile ies asa cum trebuie.

Software

HTC One Max este comercializat cu sistemul de operare Android 4.3 si interfata HTC Sense 5.5, dar va primi in curand o actualizare la Android 4.4.2 KitKat. Nu lipsesc functia HTC BlinkFeed, care e un agregator de retele social media combinat cu posibilitatea de a adauga si anumite siteuri de interes personal, nu lipseste nici aplicatia Galerie cu functiile sale pe trei segmente: Evenimente cu acea functie Videoclip evidentiere, Albume si HTC Share.

Screenshot_2014-02-11-20-49-05Screenshot_2014-02-11-20-54-56Screenshot_2014-02-11-20-55-00

Terminalul mai are si o aplicatie Parent Dashboard / Kid Mode, cu ajutorul careia parintii vor putea seta un profil cu restrictii la anumite aplicatii sau la internet, special instalata pentru ai proteja pe cei mici.

Pe langa aplicatiile de la HTC, regasim si aplicatiile de la Google: Google Search, Maps, Gmail, YouTube, Calendar, Hangout, Google+, Chrome, etc.

Camera foto

Nu prea am ce sa va spun nou despre camera foto UltraPixel pentru ca este aceiasi de pe HTC One si HTC One Mini, insa pot sa va ofer o galerie foto si un video sample, pentru a va reaminti cat de bine se descurca aceasta camera. 

Baterie

Multumita dimensiunilor sale gigantice, HTC One Max beneficiaza de o baterie de 3.300 mAh care conform indicatiilor HTC, ofera pana la 25 de ore de discutii in 3G, iar la o utilizare normala am ajuns la o zi intreaga. La o utilizare intensa bateria phabletului nu trece de 8 ore, iar la incarcarea ei de la zero pana la 100% dureaza in jur de 3 ore.

dscf2734

Concluzie

Recomand acest model celor care considera ca ecranul de 4.7 inch al HTC One (telefonul anului 2013), nu este suficient de mare pentru ei, dar care vor neaparat un terminal cu toate functiile si caracteristicile lui, sau celor care isi doresc un phablet cu design premium (carcasa metalica) si Galaxy Mega nu este solutia pe care si-o doresc.

Plusuri:

  • ecran Full HD foarte mare
  • baterie cu autonomie mare
  • design premiat in 2013
  • cel mai bun sistem audio

Minusuri:

  • scanerul care are functionalitate limitata si e mai mult o chestie de marketing

HTC One Max poate fi achizitionat de la operatorii telecom locali pe abonament (Orange incepand de la 215 Euro cu abonamentul Pantera 55), sau din retail la liber, la preturi incepand de la 2679 lei. Mai jos aveti o lista cu magazinele recomandate de Gadget Talk Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!