SmartphonesStiri

Apple confirma reducerea intentionata a performantei telefoanelor iPhone

Apple confirma reducerea intentionata a performantei

Se zvonea de mai mult timp ca, Apple, ar incetini in mod intentionat performanta telefoanelor sale iPhone, insa pana in prezent compania americana nu a confirmat acest lucru public.

Update Martie 2020: Apple a fost de acord să plătească 500 de milioane de dolari într-un proces din Statele Unite în care s-a judecat încetinirea intenţionată a iPhone-urilor din urmă cu 3 ani. Fiecare posesor actual sau fost de iPhone 6 sau iPhone 7 din Statele Unite va primi, în mod normal, 25 de dolari, cei implicati in proces undeva la 1500, iar grosul de 90 milioane de dolari catre avocati.

In urma unei dezbateri lansate pe Reddit despre performantele unui iPhone 6 Plus inainte si dupa inlocuirea bateriei telefonului, din care s-a dedus ca Apple ar incetini performanta telefoanelor sale prin intermediul actualizarilor software ale sistemului iOS, publicatia TechCrunch a cerut pozitia oficiala a producatorului american vis-a-vis de aceasta discutie a utilizatorului de pe Reddit, iar, in raspuns, Apple a declarat:

„Our goal is to deliver the best experience for customers, which includes overall performance and prolonging the life of their devices. Lithium-ion batteries become less capable of supplying peak current demands when in cold conditions, have a low battery charge or as they age over time, which can result in the device unexpectedly shutting down to protect its electronic components. 

Last year we released a feature for iPhone 6, iPhone 6s and iPhone SE to smooth out the instantaneous peaks only when needed to prevent the device from unexpectedly shutting down during these conditions. We’ve now extended that feature to iPhone 7 with iOS 11.2, and plan to add support for other products in the future.”

Practic, Apple confirma ca a introdus inca de anul trecut o functie software care sa protejeze componentele electronice ale telefoanelor caror baterii sunt mai vechi, baterii care nu reusesc sa ofere un curent adecvat necesitatilor componentelor hardware ale telefoanelor cand temperatura este scazuta, sau cand mai au putina energie in ele, pentru a preveni stingerea brusca a telefoanelor iPhone. Problema e ca aceasta functie, pe langa protectia adusa telefoanelor, le incetineste in timp performanta, astfel ca ele devin lente la utilizare. De aici si numeroasele sesizari ale utilizatorilor de iPhone, ce se plang ca telefoanele lor au lag si nu mai functioneaza la parametri normali.

Apple, mai precizeaza ca intentioneaza sa extinda aceasta functie de limitare / incetinire a telefoanelor iPhone si in anii urmatori, astfel ca acest update va fi introdus inclusiv pe iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X, dar nu mai devreme de un an de zile de la data la care ele au fost lansate pe piata.

Unii posesorii de iPhone spun ca aceasta functie impusa de Apple ii forteaza oarecum sa renunte la vechiul iPhone si sa-si cumpere unul de generatie noua.

Ce parere aveti despre implementarea acestei solutii de a incetini telefoanele iPhone, pentru a le proteja componentele hardware?

sursa

5 Comments

  1. Multi pun pret pe rapiditatea telefoanelor si nu o sa aibe rabdare cu ele incetinite, renuntant in final.

  2. Foarte urat! Strategia asta ar trebui sa puna un pic pe ganduri clientii, intr-un fel te prosteste pe fata si te obliga sa iti iei un model mai nou…protejarea elementelor hardware este doar de fatada.

  3. Simplu: obliga clienții să cumpere noile modele la un preț ceva mai mare, urat din partea lor.

  4. Oare de ce au luat aceasta decizie.nu inteleg ce au de castigat daca incetineste performanta telefoanelor 🤔🤔🤔

  5. Nu înțeleg de ce face asta! Sigur casă cumpere lumea un alt telefon, altfel nu mai au ei de câștig! 🤨

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!