SOFTWAREStiriWindows Phone

Caracteristici Windows Phone 8.1. Lista oficiala

caracteristici-windows-phone-8-1

Caracteristici Windows Phone 8.1. Lista oficiala

Dupa multe discutii in mediul online despre noua actualizare Windows Phone 8.1 facuta publica de Microsoft la conferinta BUILD de pe 2 Aprilie 2014, a aparut si lista oficiala cu caracteristici Windows Phone 8.1, lista ce elimina toate semnele de intrebare privind noutatile acestuia.

Asadar, in acest articol aveti o lista intreaga si oficiala cu caracteristici Windows Phone 8.1.

 • 3 coloane de dale (tiles). Odata facuta actualizarea la Windows Phone 8.1, toti utilizatorii de terminale dotate cu acest OS vor avea parte de 3 coloane, inclusiv Lumia 520, 525, 625, 630 si restul.
 • Background personalizabil. Utilizatorul va putea sa isi personalizeze ecranul de start cu o imagine dorita, eliminand background-ul negru sau alb cum este in prezent pe telefoanele cu Windows Phone. Evident, spatiul dintre tiles (dale) va avea background negru sau alb.
 • Noi lockscreen-uri. O aplicatie integrata in viitoarea actualizare ce permite setarea mai multor tipuri de lockscreen-uri, cu diferite animatii si elemente grafice.
 • CortanaPe lista de caracteristici Windows Phone 8.1 se afla si Cortana, asistentul personal ce poate fi accesata prin intermediul unui Live Tile sau prin butonul de cautare de pe telefon, acel buton unde se afla motorul de cautare Bing in prezent. Cortana este vedeta acestei actualizari Windows Phone 8.1, datorita functiilor pe care le are. Invata despre tine, memoreaza toate cerintele si setarile utilizatorului, tocmai pentru a oferi raspunsuri concrete. Poate intelege propozitii mult mai complexe fata de micul asistent vocal instalat in prezent pe telefoanele cu WP 8. Cortana poate interactiona cu terte aplicatii ca Facebook, Twitter, Skype, Hulu si altele.
 • Action Center. O functie similara celei de pe Android si iOS, un panou personalizabil pentru afisarea notificarilor din diferite aplicatii, dar si scurtaturi pentru butoane ca Wi-Fi, Bluetooth, Internetul de date mobil si altele.
 • Word Flow Keyboard. Pe lista de caracteristici Windows Phone 8.1 se afla si o functie pentru tastatura dispozitivelor. Word Flow Keyboard este exact ca Swype Keyboard sau SwiftKey, permitand scrierea pe telefon prin simpla tranzitie asupra literelor, simplificand modul de scriere.
 • Un nou Skype. In timp ce vei vorbi normal cu prietenii, vei avea si un buton rapid de initiere apel video prin Skype. Pe langa asta, Cortana si Skype sunt asociate pentru efectuare de apeluri pe baza de comenzi vocale.
 • Un nou calendar. Un nou calendar reproiectat va fi prezent pe Windows Phone 8.1,  adaugandu-se o noua interfata pentru programul saptamanal, dar si vremea integrata, afisandu-se asemanator cu Outlook pe PC.
 • Aplicatie muzica. In Windows Phone 8.1 poti edita listele de redate si administra colectia cloud foarte usor si eficient. Poti cumpara sau inchiria clipuri prin Xbox Music, si te poti abona la Podcasturi prin feed RSS, oferind un sistem de cautare prin Bing pentru fiecare tara unde Windows Phone este disponibil. Ceea ce utilizatorii asteptau cel mai mult la capitolul sunet, volumul va fi separat, adica notificarile vor avea un sunet separat, iar aplicatiile alt control de sunet.
 • The People Hub. Ne vom putea conecta la aplicatiile terte legate de platformele sociale mult mai usor, iar pozele vor fi afisate la dimensiuni mai mari.
 • Galeria foto. O noua galerie foto mult mai organizata, afisandu-se grupat, pe data si locatie. Si camera foto va avea o noua interfata grafica + functia „burst mode”.
 • Data Sense. O aplicatie deja instalata pe telefoanele cu Windows Phone, dar va fi mult mai imbunatatita in viitoarea actualizare, astfel ca in fiecare luna vei avea o statistica legata de aplicatia care consuma cele mai multe date de Internet. Imediat ce atingi limita setata de tine privind traficul de date mobil, Data Sense va trece pe un mod mai economic, optimizand imaginile si continutul in timpul navigarii pe internet.
 • Wi-Fi Sense. O noua functie legata de conectivitatea la reteaua Wi-Fi va fi prezenta in Windows Phone 8.1, astfel ca vom putea permite prietenilor conectarea la reteaua privata fara a furniza parola.
 • Storage Sense. Utilizatorii vor putea instala diferite aplicatii si pe cardul SD, evident daca dezvoltatorul aplicatiei permite acest lucru.
 • Battery Saver. O aplicatie imbunatatita in noua actualizare cu privire la economia bateriei, oferind si informatii despre aplicatiile care folosesc cea mai multa energie. Cu modul automat activat, bateria poate fi economisita semnificativ.
 • Proiector. Ne vom putea proiecta telefonul pe TV sau PC prin intermediul unui cablu USB. Astfel, vom putea rula o aplicatie si o vom putea vizualiza pe un display mai mare. Viitoarele telefoane vor avea si compatibilitate cu tehnologia Miracast, astfel ca pot transmite prin conexiuni wireless.
 • Internet Explorer 11. O noua versiune de navigator va fi pe lista de caracteristici Windows Phone 8.1, avand si functii noi ca navigarea privata fara a stoca date (istoric, cache etc), dar si posibilitatea de a salva parolele. Va vea si sincronizare cu IE 11 pe PC-urile cu Windows, dar si un nou mod de citit.

Windows Phone 8.1 va fi disponibil dezvoltatorilor incepand cu data de 14 Aprilie 2014, urmand ca utilizatorii de rand sa primeasca actualizarea peste cateva luni.

 

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!