MonitoarePC DesktopStiri

BenQ anunta 4 monitoare profesionale si de gaming cu tehnologie Flicker Free

monitoare profesionale

In cadrul evenimentului cu presa ce a avut loc miercuri, 9 aprilie, la Maison 13, producatorul taiwanez a prezentat noua gama de produse pentru 2014, gama ce include 10 proiectoare si 4 monitoare profesionale (office) si de gamig. In total, au fost prezentate 25 de produse, iar impreuna cu cele care vor fi lansate pana la final de an, vor aduce companiei o crestere estimativa a vanzarilor de 10% in acest an.

Evenimentul a inceput la ora 10:00, la Maison 13 in Bucuresti, o locatie noua si cu iz avangardist in ton cu tehnologia prezentata. Gazdele lansarii au fost Mike Borze, Vicepresedinte BenQ Europe, si Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania. Mike Borze a punctat cele mai noi tendinte pe piata de IT din Europa, aratand ca cerintele consumatorilor merg catre mobilitate si conectivitate, interactivitate, segmentare pe nise, dar si sanatate si ecologie, in timp ce Dragos Salamac a oferi detalii despre noile produse.

In cadrul lansarii BenQ a extins gama de monitoare profesionale pentru proiectare si design pe calculator (soluții CAD/CAM), prin lansarea modelului BL3200PT special proiectat pentru cei care lucrează în programe specializate precum SolidWorks, PTC, AutoCAD sau Maya, dar şi a celor care lucrează în industria animaţiei digitale. Redarea gamei complete de culoare de 100% sRGB, alături de o diagonală de 32 de inci și rezoluția WQHD (2560×1440), facilitează proiectele grafice, oferind un nivel ridicat al detaliilor vizuale. De asemenea, monitorul include tehnologiile de protecție a ochilor Flicker-Free, ce îmbunătățește experiența vizuală și reduce oboseala ochilor după folosirea îndelungată, dar și Low Blue Light, ce ajută la obținerea unui nivel superior de confort vizual prin reducerea de lumină albastră dăunătoare retinei.

De asemenea, monitorul dispune de telecomandă OSD (On Screen Display) care permite utilizatorilor să comute rapid şi comod între modurile de vizualizare sRGB, CAD/CAM și Low Blue Light.

BL3200PT are o ramă îngustă, ce permite alăturarea a două sau mai multe monitoare pentru realizarea unor arhitecturi necesare în zona de office și poate fi ajustat pe verticală, în funcție de cerințele proiectului grafic.

BenQ completează gama de monitoare dedicate segmentului pentru acasă cu seria EW40, cu diagonale, de 24, respectiv 27 de inci și display Full HD VA LED. Cele două monitoare dispun de porturi de conectivitate VGA şi HDMI, iar pentru a reda conținutul disponibil pe smartphone sau pe tabletă, fie în memoria dispozitivului, fie online, noile modele sunt echipate si cu port MHL (Mobile High-Definition Link). Noile monitoare din seria EW40 îmbină profilul ultra-subţire cu tehnologia inovativă de redare Flicker Free și funcția Low Blue Light, pentru creșterea timpului petrecut în fața ecranului la un standard de confort fără precedent. De asemenea, prin modurile Superior Resolution şi Cinema Mode, monitorul oferă o experienţă vizuală îmbogăţită.

Noile monitoare XL2420Z şi XL2411Z completează gama de monitoare de gaming dispunând de modurile de redare FPS (First Person Shooter) și RTS (Real Time Strategy), ce oferă nivelul optim de luminozitate, contrast și claritate, pentru o experiență similară turneelor profesioniste de gaming. În plus, opțiunea Game Mode Loader oferă posibilitatea încărcării unor setări de afișaj special create și utilizate de gamerii profesioniști.

Împreună cu rezoluția Full HD, timpul de răspuns de 1 ms și rata de refresh de 144 Hz, tehnologia Motion Blur Reduction îmbunătățește calitatea vizuală a fiecărui cadru în mişcare. Sesiunile prelungite de gaming devin mai confortabile datorită tehnologiei Low Blue Light de ajustare a spectrului de lumină albastră, cauza principală a oboselii ochilor. Totodată, tehnologia Flicker-free elimină pâlpâitul la toate nivelurile de luminozitate, reducând disconfortul vizual şi oboseala ochilor.

Gaming Refresh rate Optimization Management (GROM) oferă rate de reîmprospătare optime de 144/120/100Hz pentru rezoluţii diferite, iar tehnologiile Display Mode (Mod afişare) şi Smart Scaling (Scalare inteligentă) oferă pasionaților de jocuri un plus de acţiune şi realism.

Funcţia Black eQualizer este concepută pentru a oferi un nivel fără precedent de control şi de vizibilitate, prin iluminarea locală a scenelor întunecate.

Ecranele interactive și pentru afișaj profesional dedicate segmentelor de business şi comercial

BenQ lansează seria de ecrane pentru afișaj profesional (Digital Signage) și modelele cu panel-uri PID (Public Interactive Display), dedicată companiilor ce se concentrează asupra comunicării vizuale în relația cu partenerii și clienții, dar și profesorilor care vor să aducă mai multă interactivitate în sala de clasă. Noua gamă adresată segmentului business este creată astfel încât să poată opera 24 de ore, 7 zile pe săptămână, spre deosebire de televizoarele convenționale a căror durată de viață și funcționare este considerabil mai redusă. Ecranele BenQ încorporează funcții special create pentru utilizarea în regim intensiv, precum și un software de administrare de la distanță (Multi Display Administrator) prin intermediul căruia pot fi controlate până la 98 de display-uri prin LAN și un număr foarte mare în cazul conectării la portul RS232, de la un singur computer. Mai mult, acestea integrează suita software EZ, ce permite redarea de fișiere prin intermediul unei memorii USB sau wireless, cu ajutorul unui PC sau dispozitiv cu iOS sau Android. 

Noua gamă de ecrane pentru afișaj profesional include trei serii de monitoare: Seria IL cu panouri interactive pentru educaţie, birouri, hoteluri, bănci, puncte de informare; Seria SL pentru afişare în magazine, vitrine, spaţii pentru reclamă; Seria P de panouri cu rama extrem de îngustă, de doar cinci milimentri între două monitoare alăturate (2 + 3mm) și care este dedicată afişărilor de tip multi-monitor sau wall matrix.

Spre deosebire de ecranele convenționale, noile panouri de afișaj profesional și cele interactive pot fi adminsitrate de la distanţă și dispun de funcţii de calibrare automată a culorilor, de controlul temperaturii și pot fi conectate în matrice fără să fie necesară folosirea unor cabluri de partajare a semnalului (spliter), fiind astfel recomandate pentru scenarii profesionale multiple.

Vom revenii cu detalii despre preturile si data disponibilitati acestor monitoare in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!