ReviewsSmartwatchStiri

Evolio X-Watch 3 Review

Evolio X-Watch 3 Review

Evolio X-Watch 3 Review. 

X-Watch 3 este cel mai nou produs sub marca Evolio din portofoliul companiei Televoice Group, smartwatch care propune un ecran tactil suficient de mare și color, ofera acces rapid la notificările primite pe telefon fără să îl mai scoți pe acesta din buzunar, astfel ca poți vedea mesajele primite prin sms sau notificarile de pe Twitter / Facebook, dar și a altor aplicații.

În minutele următoare, vă propun, să aflăm împreună care sunt caracteristicile și funcțiile cu care vine echipat smartwatch-ul Evolio X-Watch 3, produs testat de mine în ultima săptămână.

Design

imag3138

Smartwatch-ul are un design plăcut cu finiș mat, după cum se poate observa din fotografii. Dispune de o carcasă pătrățoasă realizată din metal si un capac spate care mi-aș fi dorit să nu fie din material plastic. Cureaua îți oferă o experiență plăcută, nu te deranjează atunci când îl prinzi pe încheietura mâinii mai larg sau mai strâns. Neavând un senzor care să măsoare numărul bătăilor inimii, ceasul nu trebuie să stea bine fixat pe mână. Cel puțin eu nu suport să am un ceas care să stea strîns pe mână. Cureaua cauciucată permite utilizarea ceasului atât de utilizatorii cu mâna subțire, cît și de cei cu o mână mai groasă, fiind destul de flexibilă.

Hardware

imag3165

Ceasul dispune de un ecran color de tip IPS (funcție Touch), a cărui diagonala măsoară 1.54 inch și are o rezoluție de 240 x 240 pixeli. Conexiunea cu smartphone-ul se face prin Bluetooth 4.0, având integrată și posibilitatea de a primi și efectua apeluri telefonice folosind difuzorul și microfonul incluse pe lateralul ceasului.  Ceasul mai dispune de port micro USB prin care se efectueaza incarcarea bateriei de 250 mAh, despre care vom discuta ceva mai tarziu.

Evolio X-Watch 3 este echipat cu un pedometru, speaker si un sistem de vibrație pentru notificari.

imag3142

Software

Ceasul oferă funcții de monitorizare a pașilor, a sedentarismului, realizarea de apeluri, telecomandă pentru aplicația foto din telefon (veti putea realiza fotografii de la distanță prin intermediul smartwatch-uli) și calitatea somnului.

imag3160

Ceasul se conectează la un telefon cu Android sau la un iPhone prin aplicația Fundo Wear, disponibilă spre descarcare pe iOS (App store) și Android (Google Play store). Testele efectuate de mine au fost realizate cu ajutorul unui iPhone 6 echipat cu Bluetooth 4.0, astfel ca aplicația face ușor sync cu ceasul pentru a prelua datele înregistrate zilnic referitoare la numărul de pași și durata somnului. Sistemul de notificari are o mica problema, probabil, datorata aplicatiei pentru smartphone, deoarece m-am lovit de câteva ori de problema notificărilor dublate, adică, să primesc aceleași 10 notificări în decurs de jumătate de oră, chiar dacă au fost citite atât pe ceas cât și pe iPhone, ducând astfel la consumul de energie din baterie dacă este activata funcția de vibrație. Dar aceasta problema poate fi usor rezolvata printr-o actualizare software.

imag3162

Realizarea de apeluri telefonice se face prin Bluetooth, smartwatch-ul nu dispune de propriul slot GSM. Pe lângă funcția de telefon, putem face sync la toată agenda telefonului, putem vedea lista cu contacte si apelurile pierdute / efectuate sau putem citi mesajele SMS.

Funcția Sedentary este utila, deoarece vă poate aminti după un interval de timp să vă ridicați de pe scaun cînd sunteți la muncă, iar dacă vă îndepărtați prea mult cu ceasul de telefon, veti avea surpriza plăcută să fiți atenționați sonor de X-Watch 3 ca ați uitat smartphone-ul. Această funcție de pierdere poate fi utilă inclusiv atunci când cineva încearcă să vă fure telefonul.

Senzorul de mișcare ne ajută să  setăm ca aprinderea ecranului ceasului să se facă numai atunci când ridicăm mână, putem da pe mut un apel, snooze la alarmă sau îl putem scutura pentru a prelua apelul telefonic.

Baterie

Cu o capacitate de 250mAh, bateria poate ține până la 5 zile, în funcție de utilizare și de numarul aplicațiilor selectate pentru a primi notificari de la ele. Pentru a atinge acest prag, conexiunea Bluetooth trebuie să fie oprită. Notificările primite consumă un procent mare din energia baterie, tocmai pentru că ceasul vibrează de fiecare dată. Se poate totuși seta o notificare sonoră din cele existente. Pentru mine durata de utilizare a fost de o zi întreagă, în care ceasul primește peste 50 de notificări.

În ceea ce privește timpul de încărcare a ceasului, bateria ajunge la 100% în aproximativ doua ore și se realizează prin cablul USB-to-microUSB inclus in pachet. E singurul mod prin care ceasul poate fi încărcat.

Concluzie

Evolio X-Watch 3 este un ceas cu multe funcții pe care le veți găsi utile. Raportul calitate – preț este destul de bun, având în vedere ca vorbim despre un smartwatch de buget. Ceasul beneficiaza de o constructie solida și de un design sport plăcut la vedere. În plus, ceasul este foarte ușor de configurat, la prima pornire se alege limba, iar apoi se realizează conexiunea cu telefonul. Mi-ar fi plăcut ca, capacitatea bateriei să fie mai mare, deoarece sunt un utilizator care instalează multe aplicații ce au la bază un sistem de notificări.

Recomandăm acest ceas celor care sunt la prima experiență pe zona de smartwatch sau celor care nu dispun de un buget suficient de mare ca să poata achiziționa un smartwatch gen Apple Watch sau modele cu platforma Android Wear.

Evolio listează în prezent X-Watch 3 pe site-ul sau la prețul de 249 lei și îl veti găsi și în magazinele sale din toată țara. 

11 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!