AccesoriiStiriTech

Tigara electronica, gadgetul celui care vrea sa renunte la fumat

tigara electronica

E-Cigarettes, de asemenea, cunoscute sub numele de tigari electronice, sunt niste dispozitive care emit o doza de nicotina sub forma de vapori. Acest gadget al fumatorului este operat de o baterie si poate emite vapori si fara nicotina. Producatorii si utilizatorii de tigari electronice spun ca acest dispozitiv este o alternativa pentru fumatorii de tutun care doresc sa renunte la acest obicei nesanatos. Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite care afecteaza organismul uman.

Tigara electronica reprezinta o alternativa fumatului clasic si este una dintre cele mai usoare metode de renuntare la fumat, deoarece, pe langa continutul de nicotina pe care il ofera aceasta, este similara cu tigara clasica si chiar scoate un abur inofensiv similar fumului de tigara – utilizatorul va aspira acest abur exact ca la o tigara obisnuita, iar in timpul aspirarii se va aprinde un led la capatul ei, care imita jarul, pentru un efect vizual complet (aproape identic). Astfel, cel care o va folosi, va simti atat din punct de vedere psihologic, cat si din punct de vedere al mimicii aceleasi senzatii ca atunci cand fumeaza o tigara normala. Tigara electronica se poate transforma intr-un substituent perfect pentru orice tip de tigara ati fumat inainte, datorita cartuselor care au concentratii de nicotina diferite, precum si o varietate de arome. Tigara electronica este un produs revolutionar, care satisface atat nevoia de nicotina (care creeaza dependenta), cat si nevoia psihologica – gestul de a fuma – „ticul”.

Practic, aceasta este si marea diferenta intre tigara electronica si celelalte metode de a renunta la fumat: plasturi cu nicotina, guma de mestecat – asigura acest confort psihologic, si este mult mai usor acceptat de psihic (fumatorul nu mai simte nevoia de a mai fuma tigari clasice, datorita iluziei tactile, senzoriale si vizuale). Asadar, prin folosirea tigarii electronice renuntam la circa 4000 de substante (atat contine o tigara), dintre care aproximativ 400 sunt cancerigene si nocive. In plus, aburul pe care il emit tigarile electronice este inofensiv si, astfel, se elimina fumatul pasiv. Lichidul cu care se reincarca cartusele contin propilen-glicol sau glicerina vegetala-substante ce sunt utilizate in industria alimentara si farmaceutica si, un lucru foarte important, nu polueaza, deci protejeaza mediul inconjurator.

Producatorii acestor tigari si un numar semnificativ de utilizatori spun ca E-Cigarettes ofera o senzatie similara cu inhalarea fumului de tutun.

Tigarile electronice sunt fabricate in diferite forme, multe semanand cu tigarile obisnuite. Majoritatea sunt reutilizabile cu cartuse inlocuibile si reincarcabile. Un procent mic de produse din aceasta categorie sunt de unica folosinta.

Tigara electronica a intrat mai intai pe piata din China în 2004. In 2003, Hon Lik, un farmacist din China a inventat dispozitivul. Golden Dragon Holdings , compania lui Hon Lik a inceput sa exporte pe pietele majore in 2005-2006.

Componentele tigarii electronice sunt urmatoarele:

tigara electronica

Cartusul – acesta este fixat la capatul tubului, solutia poate transporta diferite niveluri de nicotina.

Atomizor – acesta este un element de incalzire, care incalzeste lichidul astfel incat sa poata fi apoi aspirat (inhalat). Un pulverizator trebuie sa fie inlocuit periodic, de obicei, aproximativ o data la fiecare 3 pana la 6 luni.

Bateria si unele componente electronice – in cele mai multe cazuri exista o baterie Litiu-Ion , care este reincarcabila. Durata de viata a bateriei depinde de cat de des vapati si de capacitatea bateriei. Bateria este de obicei cea mai mare componenta la o tigara electronica.

Multe dintre aceste tigari contin si un LED (dioda emitatoare de lumina), care ne indica daca dispozitivul este activat.

Pentru a renunta la tigarile obisnuite si la dependenta de nicotina trebuie sa eliminati treptat doza zilnica de nicotina alegand un lichid pe baza de ulei vegetal fara nicotina sau cu o concentratie mai scazuta care se poate achizitiona impreuna cu tigara electronica din magazinele specializate sau online de la magazine ca www.vapori.ro

5 Comments

  1. @vipercig am fost fumător 12 ani de zile, iar de 4 ani de zile sunt nefumător, fără nici o țigare la activ. Fără prostii electronice, fără plasturi și fără pastile. Dacă vrei să te lași, o poți face, dacă nu vrei, cauți motive.
    Partea de consult și ajutor, e doar o idee preconcepută sau impusă de media/tv.

  2. Eu, personal, nu mai fumez de 5-6 ani de zile .. si m-am lasat de fumat de unul singur.. intr-adver primele 2-3 luni a fost super dificil, pe alocuri am mai aprins cate o tigara.. dar am reusit intr-un finals a scap definitiv de acest viciu. Nu pot decat sa sper ca si altii au acelasi caracter puternic ca si mine.

  3. Probabil ca nu sunteti fumator de invocati „ambitia” ca singura solutie. Probabil cu fumatul este ca acesta este ca un drog, nu prea poti sa te lasi fara a avea parte de consultatie sau ajutor.

  4. Este la fel de nociva ca si tigarile normale. Ideea din spatele lasatului de fumat sta in ambitia fiecaruia si la privarea unor obiceiuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!