ANDROIDGamingIOSMacWINDOWS

GameSalad mai putin cod, mai multa joaca

 Games are hard work. Orice persoana implicata in game development sau cat de cat interesata de jocuri stie si apreciaza cata munca de chinez batran, corecturi peste corecturi, pre-alpha spre open beta-uri sunt necesare pentru ca un joc sa devina un produs finisat, si sa isi merite un gold release. In ultimii ani s-a nascut si creste pe zi ce trece o colaborare intre developeri si gameri, in special modderi.

Inca din primele zile ale Half-Life-ului sau Doomului, useri foarte priceputi si inventivi au reusit si continuat sa modifice jocurile lor preferate, creand content nou, variat, unic.

Ca raspuns la priceperea crescanda a userilor, au aparut tooluri noi, comunitati open-source, si idei inovatoare. Exemple cum ar fi Blender, un game engine si rendering software GRATIS bazat pe limbajul de programare python, sau Unity, un engine javascript care are puterea de randare real-time comparabila cu cea a Unrealului, urca incet dar sigur pe piata ca modalitati de a permite creativitatea userilor sa fie dezlantuita.

Foarte bine, foarte divers, dar mai este totusi o problema. Multi, foarte multi gameri nu sunt si coderi, sau pasionati de informatica, desi mult au PC-uri care ar putea rivaliza cu orice server de WOW pirat. Exista foarte multi oameni creativi, care in ciuda accesibilitatii celor doua engine-uri de mai sus pur si simplu nu au habar cu ce se mananca programarea.

Ca raspuns ca aceasta problema vine ultima versiune a GameSalad, un SKD flash care poate exporta pentru Android, iOS, si mai nou, Windows si Web-based.

Aproape fara cod. Exact. Cunostinte minime pot crea un joc aratos, functional, si original. Ca sa ajute userii incepatori, GameSalad contine o librarie de obiecte predefinite-care apropo, au un design genial, simplist si colorat-, la care poate fi adaugat orice obiect .jpg sau orice alt format de poza, in esenta cat tot ce poate fi importat in CS5 poate fi pus si in GameSalad. Asa ca userilor, go out there and start creating. Enjoy your game!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!