ReviewsTELEFOANE

Samsung Galaxy S6 SM-G920 Review

Samsung Galaxy S6 SM-G920 Review

Samsung Galaxy S6 SM-G920 Review.

Samsung a introdus, in urma cu putin timp, a sasea generatie a gamei Galaxy S. Noua generatie a flagship-ului coreean a fost lansata in doua variante, Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge.

In anul 2010, Samsung a lansat prima generatie Galaxy S, iar de atunci flagship-ul coreean a evoluat de la an la an, ajungand in 2015, unul dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piata.

Aspect / Afisaj

Samsung Galaxy S6 este fabricat din materiale premium si are o finisare cu mult peste cea a vechilor generatii. Cadrul din aluminiu este completat de doua panouri de sticla Gorilla Glass 4, fiind astfel unul dintre cele mai elegante device-uri de pe piata.

152158

Din punctul de vedere al dimensiunilor, Galaxy S6 este foarte comod in utilizare avand 143.4 mm inaltime, 70.5 mm latime si doar 6.8 mm grosime, in timp ce greutatea atinge valoarea de 138 de grame.

Pe partea frontala a dispozitivului regasim ecranul cu tehnologie SuperAMOLED de 5.1 inch cu o rezolutie de 2.560 x 1.440 de pixeli si o densitate a pixelilor de 577 de pixeli, logo-ul Samsung, care prezinta un contur ce reflecta lumina in anumite unghiuri, deasupra caruia este situat difuzorul utilizat in timpul convorbirilor, senzorii de proximitate si de lumina ambientala, dar si camera frontala de 5MP. In partea de jos, a fetei telefonului, este situat central butonul fizic Acasa care incorporeaza si senzorul de amprenta, iar in lateralele acestuia sunt situate tastele capacitive pentru comanda Inapoi si cel pentru aplicatii recente.

193212

In partea de sus a device-ului este pozitionat central senzorul cu infrarosu, care transforma telefonul in telecomanda si un microfon destinat compensarii zgomotului de fundal. Pe laterala dreapta a flagship-ului este situat butonul Power, iar sub acesta regasim slotul pentru cartela nanoSIM. Pe laterala stanga a dispozitivului sunt pozitionate doar butoanele care controleaza volumul, iar in partea de jos a device-ului regasim jack-ul de 3.5 mm, port-ul de incarcare USB 2.0, microfonul principal si difuzorul utilizat pentru continut media.

Pe spatele dispozitivului este pozitionata camera principala de 16MP, inconjurata de un inel din aluminiu si blit-ul LED alaturi de senzorii de monitorizare a ritmului cardiac, incadrati de un ornament din plastic. Sub camera regasim logo-ul Samsung, de aceasta data, fara acel contur care reflecta lumina.

152024

Difuzorul modelului Galaxy S6, desi amplasat intr-o pozitie oarecum nefericita, este indeajuns de puternic pentru notificari sau continut media, insa adevarata poveste a lui Galaxy S6 se invarte in jurul ecranului, care poate fi numit cu usurinta cel mai bun ecran de pe piata, in momentul de fata.

Modelul coreenilor este disponibil in patru nuante: alb, negru, albastru si auriu.

Hardware

Procesorul flagship-ului Samsung este un Exynos 7420, un procesor Octa-Core tactat la 1.5, respectiv la 2.1GHz, in timp ce procesorul grafic este un Mali-T760MP8, iar memoria RAM este de 3GB; memoria interna poate fi de 32, 64 sau 128GB, fara posibilitatea extinderii cu ajutorul unui card de memorie.

Rezultatele device-ului in benchmark-urile AnTuTu si GeekBench 3 sunt dupa cum urmeaza:

AnTuTu: 55.100 de puncte;

GeekBench: Single-Core: 1486 de puncte si Multi-Core: 5.177 de puncte.

screenshot_2015-08-29-16-12-32screenshot_2015-08-29-15-53-47

Din punctul de vedere al conectivitatii device-ul dispune de 4G LTE Cat.6, Bluetooth 4.1 LE, Wi-Fi de clasa b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, NFC, GPS, GLONASS, Beidou si senzorii de masurare a ritmului cardiac.

Software

screenshot_2015-08-28-14-02-02screenshot_2015-08-28-20-44-56

Samsung Galaxy S6 utilizeaza sistemul de operare Android 5.1.1 Lollipop alaturi de ultima generatie a interfetei Samsung TouchWiz, acestea fiind ultimele versiuni aparute, realizeaza impreuna cu hardware-ul dispozitivului o simbioza perfecta, in urma careia rezulta o experienta de utilizare fluida cu capacitati excelente de multi-tasking si gaming.

Printre aplicatii specifice Samsung regasim Gear, Peel Smart Remote, S Health, S Voice, Smart Manager si Galaxy Apps, de unde pot fi descarcate mai multe aplicatii specifice Samsung, precum SideSync, Car Mode, Video Editor, S Translator, S Note, Scrapbook sau Kids Mode.

screenshot_2015-08-28-20-45-38screenshot_2015-08-28-20-47-27

Dispozitivul este usor de personalizat prin intermediul aplicatiei Magazin de teme si ofera o multime de posibilitati de modificare a iconitelor, imaginii de fundal, a aplicatiilor native Telefon si Mesagerie sau chiar a barii de notificari.

Camera foto

Camera principala are un senzor CMOS de 16MP, f/1.9 care poate realiza fotografii de pana la 5.312 x 2.988 de pixeli si poate inregistra pana la rezolutie UltraHD, la 30 de cadre pe secunda. Printre functiile camerei principale mai regasim focalizarea selectiva, fotografie virtuala, filmare slow si fast-motion, transmisiune live, geo-tagging, auto focus, detectarea fetei, control vocal, panorama si blit cu LED. Camera realizeaza fotografii foarte bune chiar si in conditii de luminozitate slaba (cu sau fara blit), iar videoclipurile realizate se situeaza printre cele mai bune din clasa sa.

Camera frontala are un senzor CMOS de 5MP, fiind capabila de fotografii de pana la 2.592 x 1.944 de pixeli si de inregistrari cu o rezolutie de pana la 2.560 x 1.440 de pixeli.

In mare parte ambele camere isi fac treaba foarte bine si ofera utilizatorului o gama variata de setari. Mai jos aveti o galerie foto si un video sample realizate cu camera de 16MP. 

Baterie

Acumulatorul Lithium-Ion este incorporat si are o capacitate de 2.550 mAh. Acesta este suficient pentru doua zile de utilizare normala sau o zi de utilizare intensa. Sofware-ul permite urmarirea aplicatiilor care consuma in mod excesiv bateria si permite selectarea unuia dintre cele doua moduri de economisire a bateriei disponibile:  Modul de economisire a energiei si Modul de economisire maxima a energiei (dezactiveaza inclusiv serviciile de localizare). Dispozitivul beneficiaza de ultimele tehnologii in materie de incarcare rapida, prin intermediul adaptorului Samsung Adaptive Fast Charging, si de incarcare wireless, prin standardele Qi si PMA.

Concluzie

A sasea generatie a seriei Galaxy S a fost lansata pe piata in doua varianta, Galaxy S6 si S6 Edge. Cu un design nou si cu tenta premium, ambele variante atrag atentia prin forme elegante si subtile. Avand in vedere veche generatie, trebuie spus ca, Samsung ne-a surprins la momentul lansarii lui Galaxy S6, insa surprizele nu se termina odata ce incepi sa utilizezi dispozitivul. Sistemul de operare alaturi de interfata TouchWiz ruleaza foarte fluid si, chiar se ridica la nivelul unui flagship al anului 2015, avand foarte rar momente in care o aplicatie sa se inchida fortat, sau sistemul sa nu raspunda la comenzi.

In concluzie, orice varianta ati alege, flagship-uri Samsung se vor ridica la inaltimea asteptarilor si vor duce la bun sfarsit orice sarcina.

Plusuri

  • Ecran SuperAMOLED de 5.1 inch cu rezolutie QuadHD;
  • Camera de 16MP cu f/1.9 si filmare 4K UltraHD;
  • Design elegant;
  • Senzor de amprenta rapid;
  • Android 5.1.1 Lollipop cu o interfata TouchWiz foarte fluida;

Minusuri

  • Capacul de sticla de pe spate colecteaza cu usurinta amprente;
  • Amplasarea difuzorului pentru continut media;
  • Aluneca usor de pe diverse suprafete sau din mana.

Samsung Galaxy S6 are un pret de 2.599 lei in varianta single SIM de 32GB. Noi va recomandam magazinul eMAG, unde gasiti si varianta dual SIM pe diferite culori.

Un comentariu

  1. smartphone minunat, care se încarcă bateria foarte repede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!