ReviewsTELEFOANE

ZTE Grand X In Review

ZTE Grand X In Review

ZTE Grand X In Review

ZTE este unul din producatorii asiatici cu o ascensiune serioasa in ultimi doi ani de zile, in materie de smartphone-uri, intrand in atentia  specialistilor si a utilizatorilor de terminale mobile cu Android, datorita strategiei lor de a se axa mai mult pe lansarea de dispozitive mid si high-end. ZTE Grand X In este unul dintre aceste telefoane.

ZTE Grand X a fost anuntat anul trecut de producatorul chinez, ca un terminal dedicat gamerilor, probabil pentru ca venea echipat cu componente hardware de la Nvidia, desi telefonul nu pare pregatit pentru jocurile avansate (in special cele 3D). Terminalul a fost apoi lansat intr-o noua varianta sub denumirea ZTE Grand X In cu procesor single core Intel de 1.6GHz (1.2GHz dual-core Tegra 2 pe prima versiune), ajutat de 1GB de RAM, fata de doar 512 pe primul model.

Modelul cu chipset Intel, o premiera pentru Romania, a fost testat de staff-ul nostru cu sprijinul Cosmote, carora tinem sa le multumim pe aceasta cale. Haideti sa vedem ce ofera acest smartphone de buget.

pictureure-038

ASPECT / AFISAJ

Aspectul telefonului ne aminteste de gama Nexus, avand un aspect mult mai interesant fata de multe alte modele care au un aspect plictisitor. Aspectul telefonului ZTE Grand X In este usor curbat, bine rotunjit pe margini, carcasa este construita dintr-un plastic destul de solid. Capacul din spate are o textura zimtata, care ii ofera un plus de siguranta reducand riscul scapari lui din mana.

Ecranul cu diagonala de 4.3 se imbina perfect cu carcasa telefonului, datorita unei rame realizata dintr-un material plastic lucios ce imita perfect metalul.

pictureure-034

Afisajul este un TFT multi touch de 16 milioane de culori, cu o diagonala de 4.3 inch la o rezolutie de 540 x 960 pixeli si o densitate de 256 ppi, care, desi are un unghi destul de bun de vizualizare, nu ne-a impresionat prea mult pentru faptul ca am intampinat probleme de vizualizare atunci cand l-am expus la lumina zilei (in special in bataia razelor solare). In rest afisajul este unul in limita pretului, nu e nici unul ieftin de tipul terminalelor chinezesti foarte ieftine, dar nici nu rupe gura targului.

HARDWARE

ZTE Grand X In este dotat, asa cum spuneam mai devreme, cu un chipset single core Intel Atom Z2460 (Medfield) de 1.6GHz, acompaniat de un GPU PowerVR SGX 540 si 1GB de RAM, combinatie care face ca terminalul sa se miste aproape incredibil de bine, desi ruleaza versiunea Ice Cream Sandwich, dar despre partea software ceva mai tarziu.

pictureure-005

Pe perioada testelor aproape ca nu am experimentat nici un fel de intarziere (lag) la tranzitia dintre ferestre sau aplicatii, nu acelasi lucru il putem spune despre partea de gaming (in special la jocurile care cer procesare video 3D). Acest model dispune de 4GB memorie interna pe telefon, din care 2GB sunt disponibili pentru instalarea de aplicatii, la care se adauga un slot microSD pentru a putea extinde memoriei pana la 32GB. 

httpvh://youtu.be/qBuKQ7x86F8

Telefonul masoara 127 x 65 x 9.9 mm, cantareste aproximativ 140 de grame, vine cu o camera foto de 8MP ce filmeaza Full HD, cu autofocus si LED Flash, dar fara stabilizator de imagine atunci cand inregistram videoclipuri si de care trebuie sa spunem ca nu am fost multumiti. Ne asteptam la mai mult de la o camera foto de 8 megapixeli, totusi pozele si inregistrarile video sunt acceptabile. Camera secundara este una VGA de 0.3 MP dedicata serviciilor Skype, Yahoo Messenger, Google Hangout, etc.

pictureure-022

Grand X In mai vine cu conectivitate Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Bluetooth 2.1, HSDPA, 21 Mbps / HSUPA, 5.76 Mbps, NFC si micro USB 2.0 cu suport, surprinzator sau nu, MHL (TV out / HDMI), ceea ce e un plus destul de important din punctul nostru de vedere.

Telefonul are si GPS, Radio FM, senzori de proximitate, gyroscop, compas si accelerometru. Bateria telefonului este detasabila si are o capacitate de 1650 mAh.

pictureure-031

SOFTWARE

La acest capitol, telefonul vine cu sistemul de operare Android 4.0.4, desi chinezii de la ZTE puteau sa instaleze versiunea Android 4.1, peste care au instalat o interfata usor customizata cu diferite functii rapide, introduse atata in bara de notificari, in genul functiilor de pe interfata TouchWiz UX a celor de la Samsung, cat si in lockscreen-ul telefonului (Mi-EasyAccess) care l-am gasit mult mai interesant si mai practic, in comparatie cu alte lockscreen-uri ale producatorilor concurenti. 

Deoarece este un telefon exclusiv Cosmote, terminalul beneficiaza de cateva aplicatii cu acces la serviciile operatorului, cum sunt Web’n’Walk, Dolce TV Mobile sau Jocuri (o scurtatura care duce in portalul Web’n’Walk la sectiunea Jocuri), la care se adauga ecosistemul Google (aplicatii ca YouTube, Google+, Drive, Maps, Gmail, etc). Tastatura standard integrata de ZTE este TouchPal, o aplicatie pentru tastatura virtuala destul de buna, dar daca nu va este familiara, puteti reveni oricand la tastatura nativa Ice Cream Sandwich.

pictureure-028

BATERIE

Bateria are plusurile si minusurile ei. Daca la capitolul capacitate, bateria are doar 1650 mAh, ceea ce face ca autonomia ei sa fie mai slaba, partea buna este ca aceasta baterie poate fi inlocuita, deoarece nu este integrata in telefon.

CONCLUZIE

La final, daca sunteti in cautarea unui smartphone cu Android, care sa va ofera conectivitate HDMI (TV Out) pentru TV, o camera foto de 8 megapixeli si un design mai dinamic, ZTE Grand X In poate fi achizitionat din magazinele Cosmote sau Germanos la pretul de 999 lei sau cu abonamentul Cosmote Smart XL+, la pretul de 149 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!