ReviewsStiriTablete

LG G Pad 8.3 Review

LG G Pad 8.3 Review

LG G Pad 8.3 Review.

Dupa retragerea de pe piata tabletelor in 2012, LG Electronics a decis sa se reintoarca pe acest segment in toamna anului trecut, odata cu lansarea tabletei G Pad 8.3 (LG-V500).

In minutele urmatoare vom afla daca G Pad-ul celor de la LG se ridica la nivelul tabletelor lansate pana in prezent de concurenta pe segmentul terminalelor cu ecran sub 9 inch. Aici fac referire la Apple si al sau Ipad Mini, la Google/Asus si tableta Nexus 7 si la Samsung si tableta Galaxy Tab.

Aspect / Afisaj

Primul lucru pe care il observi imediat dupa despachetare este designul atent lucrat / desenat de LG. Tableta LG G Pad 8.3 masoara 216.8×126.5x 8.3mm, cantareste 338 de grame si beneficiaza de o carcasa construita din plastic si aluminiu, combinatie care impreuna cu finisajul bine realizat de producator ii ofera tabletei un aer elegant, dupa cum se poate vede si din aceste fotografii.

IMAG0402

Inainte sa intram in detaliile tehnice, haideti sa facem un tur exterior al tabletei si sa vorbim despre amplasarea porturilor, sloturilor si al butoanelor de pe G Pad.

Pe partea de sus sunt amplasate in ordine: jackul audio de 3.5mm, slotul microSD si portul infra-rosu care iti va oferi posibilitate de a transforma deviceul intr-o telecomanda TV combatibila cu mai multe modele de televizoare, inclusiv ale concurentei (o functie pe care eu am gasit-o foarte utila pe LG G Flex, de exemplu).

Pe partea laterala dreapta, cum privim ecranul, descoperim butoanele de volum si butonul de pornire/oprire/stand by, in timp ce partea laterala stanga este libera. In partea de jos sub butoanele capacitive iluminate de LED-uri, avem portul micro USB si un microfon. Pe spate sunt amplasate strategic difuzoarele stereo, care iti vor permite sa utilizezi tableta fara a te stresa ca poti accidental sa acoperi cu mana unul din ele, asa cum se intampla in cazul altor tablete. Sunteul este clar si puternic, dar nu se apropie de ceea ce ofera tehnologia Boomsound de la HTC, de exemplu. Tot pe spate mai regasim camera foto de 5 megapixeli si logoul LG imprimat central pe capacul metalic al tabletei ce ascunde bateria imensa de 4600 mAh.

IMAG0420

Ecranul de 8.3 inci in diagonala (evident), este un IPS LCD cu rezolutie Full HD (1920×1200) si o densitate de 273 ppi. Afisajul protejat de un strat de sticla Gorilla Glass 2 are culori frumoase, mai putin vibrante in comparatie cu alte afisaje, iar unghiurile de vizibilitate sunt mai mult decat ok, insa in bataia razelor Soarelui, ca mai toate deviceurile portabile, nici cu luminozitatea la maxim nu vei putea distinge prea bine ce se intampla pe ecran. Altfel, ecranul este mult peste medie.

Hardware

Specificatiile tehnice ale tabletei LG G Pad 8.3 nu sunt cele mai impresionante, dar nici nu sunt de lasat. Deviceul este echipat cu un chipset Qualcomm Snapdragon 600, un procesor quad core de 1.7GHz, 2GB de RAM si un GPU Adreno 320, care ii va permite sa ruleze cam orice aplicatie sau joc din Play store. Sigur, uneori are un usor lag, dar asta se datoreaza versiunii Android 4.2.2 (unii vor spune ca e cea mai stabila versiune, eu nu sunt de aceiasi parere) si a interfetei grafice customizata de LG. Dupa actualizarea la Android 4.4 performanta tabletei va creste simtitor.

Pe partea de conectivitate LG G Pad 8.3 este dotat cu Bluetooth 4.0, GPS, GLONAS, port micro USB, infra rosu, WiFi a/b/g/n, WiFi Direct si DLNA. Pentru cei interesati de functii GSM, aceasta tableta este disponibila si in varianta 4G.

Screenshot_2014-04-22-14-43-25Screenshot_2014-04-22-14-25-49

Testele de benchmark realizate in aplicatiile Antutu si Quadrant ne-au aratat un scor de 20.011, respectiv 11.824 de puncte, dupa cum se poate vedea pe cele doua capturi de ecran.

Software

Pe partea software spuneam ca tableta ruleaza versiunea de Android 4.2.2 JellyBean, si ca poate fi actualizata la KitKat. Peste sistemul celor de la Google producatorul sud coreean ofera propria interfata grafica semnificativ customizata, aducand si o parte din functiile seriei G cum ar fi: QPair, QSlide, SlideAside, QuickRemote sau KnockON.

Tableta mai vine si cu alte cateva aplicatii gata preinstalate ca: Weather, Video Editor, Box, un File Manager, Polaris Office 5 si SmartWorld.

Camera foto

IMAG0405

Desi nu vad utilitatea unei camere foto principale pe o tableta, G Padul 8.3 este dotat cu o camera ce are un senzor de 5MP care fotografiaza la o rezolutie maxima de 2592 х 1944 pixeli, are autofocus, functia HDR si Panorama, si inregistreaza video in format Full HD. Mai jos aveti un video sample si cateva fotografii realizate cu aceasta camera. 

Camera frontala are un senzor de 1.3MP care iti va permite sa discuti in video conferinte la rezolutie 720p HD, bineinteles daca serviciul respectiv o va permite.

Bateria

Bateria G Pad-ului tine in jur de 7 ore la o utilizare peste media normala, luminozitatea setata undeva la 40-45%, cu vizualizare de continut video (Youtube) si alte cateva aplicatii gen Facebook sau Twitter care ruleaza in fundal si au nevoie de sincronizare si autorefresh.

Autonomia bateriei de 4600 mAh nu dezamageste, dar nici nu se compara cu, sa spunem Surface 2 sau Lenovo Yoga Tablet, baterie a caror autonomie trece lejer de 10 ore la o utilizare peste medie.

Daca nu sunteti un utilizator care aprinde frecvent ecranul acestei tablete, atunci aveti sansa sa treceti de o zi si ceva la o singura incarcare pana la suta la suta.

Concluzie

Per total G Pad 8.3 este o tableta frumoasa, cu difuzoare inteligent amplasate pe spate, cu un ecran peste medie, o baterie buna ca autonomie, iar pretul practicat de retail in aceasta perioada a anului pentru versiunea WiFi de 16GB, de exemplu, este unul agreabil consumatorilor pentru tot ceea ofera aceasta tableta.

Plusuri:

  • ecranul Full HD (unghiuri bune de vizualizare)
  • autonomia bateriei
  • design frumos, subtire si e usoara in mana

Minusuri:

  • poate pretul daca il comparam cu cel al tabletei Nexus 7 2013 sau Kindle Fire HDX, altfel nu am gasit minusuri evidente, care sa te faca nu o cumperi.

LG G Pad 8.3 este disponibila in retailul romanesc la preturi incepand de la 1100 lei, de la magazine ca eMAG 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!