AndroidSOFTWAREStiri

Cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus

cum sa instalezi android lollipop pe dispozitivul tau nexus

Cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus (tutorial)

Utilizatori de dispozitive Nexus, asteptarea a luat sfarsit, caci actualizarea Android 5.0 Lollipop este disponibila in doua metode: OTA (prin wireless) si actualizare manuala. Actualizarea OTA dureaza mai mult timp pana apare pentru toti utilizatorii, astfel, noi va oferim un tutorial pentru a instala manual Android Lollipop pe dispozitivele voastre Nexus. Mentionam ca nu suntem raspunzatori de posibilele pagube aduse in timpul actualizarii:

Acestea fiind spuse, pentru actualizarea manuala a dispozitivelor Nexus aveti nevoie de:

  • Nexus Root Toolkit (descarca).
  • Cablu USB
  • Google USB Driver. (descarca) Urmati pasii de pe pagina de descarcare pentru a instala cu succes driverele dispozitivului vostru.
  • Bootloader deblocat. Daca nu aveti bootloader-ul deblocat, nu puteti actualiza prin aceasta metoda. Pentru a debloca bootloader-ul, folositi acelasi program (Nexus Root Toolkit), doar ca apasati pe butonul „Unlock”. Aceasta operatiune permite instalarea unor ROM-uri, noi firmware-uri pe dispozitiv, fie ele oficiale sau nu.
  • Actualizarea Android Lollipop (lista actualizari). Alegeti cu mare atentie versiunea strict pentru modelul vostru. Dupa ce descarcati veti observa ca aveti o arhiva cu extensia .tgz.
  • Modul Developer si USB Debugging activat. (Operatiunea aceasta o faceti cu dispozitivul conectat la PC prin intermediul cablului USB) Daca sunteti deja „developer”, intrati in setari „Developer Options” si bifati „USB Debugging”. Daca nu va apare optiunea „Developer Options”, intrati la Settings -> About  si apasati de 7 ori pe „Build Number” pana apare un mesaj „You are now a developer”. Apoi urmati pasii de mai devreme (Settings -> Developer Options -> USB Debugging). .
  • ATENTIE! RECOMANDAM SA FACETI O COPIE DE REZERVA, DEOARECE ACTUALIZAREA VA RESETA DISPOZITIVUL LA SETARILE DIN FABRICA.

1 – Instalare si configurare Nexus Root Toolkit

Cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus 1Imediat dupa ce instalati programul Nexus Root Toolkit, veti avea o fereastra ca cea de sus. Aici alegeti modelul vostru si versiunea de Android deja instalata. Orientati-va dupa „Build Number” cand vine vorba de versiunea Android actuala. Faceti asta intrand pe dispozitiv, la Settings -> About, iar acolo aveti „Build Number”. Dupa aceea apasati pe „Apply”. Imediat se vor actualiza niste fisiere, apoi va va aparea o noua fereastra unde veti apasa pe butonul „Download + Update All File Dependencies”. Apoi, va trebui ca fereastra noua sa arate ca cea de jos.

Cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus 2Acum mergeti la „Options -> Options…”. O noua fereastra apare, ce contine cateva tab-uri. Click pe „Flash Stock”, apoi bifati campul „Enable „Force Flash Mode”. Apoi apasati „Apply”. Toti acesti pasi ar trebui sa arate asa:

cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus 3

2 – Instalare Android Lollipop

Acum initiem procesul de instalare a actualizarii Android Lollipop pe dispozitivul Nexus. De pe fereastra generala a soft-ului Nexus Root Toolkit, click pe „Flash Stock + Unroot” (asigurati-va ca sub acest buton, statusul este „Device is on/Normal”).

cum sa instalezi Android Lollipop pe dispozitivul tau Nexus 4Veti avea o imagine ca cea de sus. Bifati campurile ca acolo, deoarece veti alege voi fisierul de actualizare, cel pe care l-ati descarcat (arhiva .tgz). Dupa ce ati ales fisierul, apasati OK. Programul va analiza fisierul, il va extrage de unul singur, iar actualizarea va incepe imediat. Dupa ce s-a terminat actualizarea, aveti rabdare, chiar daca aveti impresia ca s-a blocat in imaginea de boot, deoarece, fiind software nou, acesta dureaza mai mult sa se configureze (cca 5-10 minute).

Asta a fost tot. Aveti acum Android Lollipop pe dispozitivul vostru Nexus. Va stam la dispozitie in caz ca aveti intrebari sau probleme.

3 Comments

  1. Dispozitivele 3G/4G durează mult mai mult să fie actualizate decât cele Wi-Fi, cum ar fi tabletele Nexus 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!