SmartphonesStiriTech

Utilizarea telefonului cu mainile cand conducem aspru pedepsita din cauza Live-ului pe Facebook

Utilizarea telefonului cu mainile la volan

Neatentia la volan datorata telefonului mobil (a Live-ului pe Facebook mai ales), este una din principalele cauze producatoare de accidente grave pe soselele din Romania. Motiv pentru care MAI a anuntat noi modificari ale codului rutier.

La inceputul acestei saptamani a fost adoptata o modificare a Codului Rutier, care interzice utilizarea telefonului mobil cu mainile in timp ce conducem. Practic, va fi interzis prin lege sa atingem smartphone-ul atat timp cat suntem in trafic, la volan.

Modificarea este extrem de necesara si vine in ideea de a preveni eventuale noi accidente foarte grave ce pot aparea in urma soferilor teribilisti care fac Live-uri pe Facebook, Instagram, Twitch, YouTube sau alte platforme social media.

Noile sanctiuni impus de modificarea ordonantei OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice vor intra in vigoare in maxim 60 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial al Romaniei, perioada in care Politia Rutiera va desfasura activitati de informare a participantilor la trafic..

Aceasta modificare de cod rutier impune noi sanctiuni in cazul utilizarii telefoanelor mobile sau a oricarui tip de gadget mobil prevazut cu functie de inregistrare ori redare text, foto si/sau video, atunci cand conducem.

„ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Contraventia prevazuta de noua modifcare este de 4-5 puncte penalizare, adica 820 de lei, plus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile.

Masura este una preventiva si binevenita. In plus, incurajeaza soferii sa foloseasca smartphone-ul numai prin intermediul asistentului virtual si a comenzilor vocale (pe baza de voce) pentru a nu le mai fi distrasa atentia de la drum, iar mainile sa stea in permanenta pe volan atunci cand conduc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!