SmartphonesStiriTelecomWindows Phone

89% din totalul telefoanelor cu Windows Phone sunt produse de Nokia, conform unui studiu recent

Windows Phone

AdDuplex una din cele mai mari firme ce ofera dezvoltatorilor de aplicatii Windows Phone posibilitatea de a introduce advertoriale (reclame) pe telefoanele mobile, a dat publicitatii o statistica realizata pe data de 11 octombrie, care arata ca Nokia este producatorul dominant pe partea de smartphone cu Windows Phone detinand la momentul actual 89% din numarul total de telefoane cu WP la nivel global. In timp ce HTC  detine 7.7%, Samsung Electronics 1.8% si Huawei  doar 1.2%.

Studiul AdDuplex a fost realizat in urma colectarii datelor de pe un numar de 1.411 aplicatii Windows Phone care utilizeaza AdDuplex SDK v.2.

wp-terminale-global

Conform acestui studiu, Nokia Lumia 520 este smartphone-ul dominant detinand 23.2% din numarul total de telefoane cu Windows Phone active in acest moment la nivel global, in timp ce modelele high-end (varf de gama) de anul acesta, nici macar nu apar in statistica. Doar Nokia Lumia 925 apare la pozitia numarul 10, daca excludem din statistica terminalele cu Windows Phone 7.

wp-versiune-os-global

Sa precizam ca Windows Phone 8 este versiunea dominanta la nivel global, detinand 70.9% din numarul total de telefoane WP, in timp ce 29.1% din totalul acestora ruleaza Windows Phone 7.

Ca o curiozitate, Nokia Lumia 1020 se afla pe locul 21 in topul tuturor dispozitivelor Windows Phone si pe 14 la sectiunea telefoanelor cu Windows Phone 8, probabil datorita faptului ca telefonul abia de curand a inceput sa fie comercializat la nivel global. Ne asteptam ca in urmatoarele 2-3 luni de zile, numarul total de telefoane Lumia 1020 active sa creasca.

wp8-terminale-global

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!