StiriTech

Orange si Vodafone incheie un parteneriat care va ajuta la extinderea acoperiri 4G in Romania

vodafone orange romania

Cei mai mari jucatori de pe piata de telefonie mobila de la noi, Orange si Vodafone, anunta un parteneriat care va ajuta in viitorul apropiat la extinederea semnalului 4G la nivel national. Practic cei doi operatori sau inteles sa isi puna la dispozitie propria retea (echipament) cu scopul de a extinde acoperirea 4G LTE, dar si acoperirea zonelor „albe” (fara acoperire) din localitatile rurale.

Orange Romania si Vodafone Romania anunta incheierea unui acord pentru partajarea infrastructurii de retea. Acordul este in concordanta cu practicile uzuale ale industriei, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in afara acesteia, si reprezinta o evolutie naturala a colaborarii anterioare dintre cei doi operatori pentru partajarea site-urilor.

Acordul de partajare a retelei va permite celor doua companii sa continue intr-un ritm sustinut sa faca investitii in dezvoltarea de tehnologii la nivel national.

Atat Orange, cat si Vodafone, isi vor opera independent spectrul detinut si isi vor pastra controlul strategic asupra retelelor de comutatie, prin separarea completa a acestora, ceea ce va asigura diferentierea retelelor si independenta totala a operatorilor din punct de vedere competitiv si comercial. Companiile vor continua sa concureze activ pe piata in toate produsele si serviciile.

De asemenea, acest acord va duce la eliminarea duplicarii infrastructurii de retea, cu beneficii importante asupra mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!